Què estàs buscant?

dijous, 21 de març del 2013

Petits clàssics: Snake Rattle 'n' Roll

Us en recordeu, del Snake Rattle 'n' Roll? Probablement us sona de veure'l en catàlegs de consoles dels anys 90, o potser hi vau jugar. A mi em sona del primer cas, i com tots els jocs que veig en aquests llistats era un candidat per a protagonitzar una nova entrada de la secció de Petits clàssics.


El va fer Rare i va sortir el 1990 per a la NES, als Estats Units, i el 1991 a Europa (no va trepitjar el Japó), i va agradar força en aquell moment, així com amb el temps s'ha considerat un dels millors títols de la 8 bits de sobretaula de Nintendo.


Com podeu veure és un títol de perspectiva isomètrica, de falses 3D, on controlem unes serps, la Rattle i la Roll, que han de menjar unes boletes que els permetran créixer i acabar les pantalles, mentre eviten obstacles, enemics i dispensadors de boletes que en realitat contenen bombes.


El títol del joc ve de la cançó de 1954 Shake, Rattle and Roll, que a més és la base de la banda sonora que ja hem pogut sentir al vídeo. Com a curiositat, mireu el següent vídeo a partir del minut 2.43 aproximadament:


Si us hi heu fixat, la serp salta per les lletres que formen "GAME BOY", encara que el joc no va sortir per a la portàtil de Nintendo. Sí que va sortir, però, una conversió el 1993 per a la Mega Drive:


En aquest cas també va rebre bones crítiques, però naturalment la pantalla 7 era diferent. El que també era diferent és que afegia un nivell extra, ambientat en un altre planeta, després de la pantalla 11, que a la NES era el final del joc. 

De fet, aquesta escena especial és el que va quedar del projecte de fer-ne una segona part, que s'havia de dir Snakes in Space i va ser cancel·lada. De tota manera sí que hi va haver una mena de seqüela per a la Gameboy:


Es deia Sneaky Snakes, va sortir el 1991 i canviava la perspectiva isomètrica per les tradicionals 2D d'scroll lateral. Va tenir males crítiques a causa dels seus problemes de control i pel fet que acabava esssent força repetitiu.





1 comentari:

  1. També el recordo de l'època de les revistes, però no el vaig probar fins anys més trad via emulador, i em va sorprendre que la idea és la mateixa del joc de la serp dels totxo-mòvils Nokia, però més evolucionada...

    Segur que la història d'aquest estil (snake) va més enrere (ordinador? consoles de la generació Atari?)

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...