Què estàs buscant?

dissabte, 13 d’abril del 2013

Jocs que no van sortir del Japó: Zero - Tsukihami no Kamen

No és cap secret que alguns dels videojocs de Grasshopper Manufacture, responsables de títols tan interessants com la saga No More Heroes, el Killer 7 o els més recents Sine Mora i Lollipop Chainsaw, s'han quedat al Japó, i un d'aquests casos és especialment estrany.


Estem parlant del Zero: Tsukihami no Kamen ("Zero: la Màscara de l'Eclipsi Lunar"), un survival horror que podia ser un més dels molts títols d'aquest i altres gèneres que no han sortit de les fronteres japoneses, però és especialment dolorós quan resulta que és la quarta part d'una saga que a Occident es coneix com a Fatal Frame, les tres primeres entregues de la qual sí que es van dur als Estats Units i Europa, territori on s'anomena Project Zero, i se'n van encarregar tant Grasshopper com Tecmo.

Aquells títols van sortir per a Playstation 2 i Xbox en els dos primers casos i només per a la PS2 en el tercer, i el segon joc fins i tot va tenir una versió per a Wii que va arribar a les botigues dels tres mercats principals l'any 2012, però la quarta part, de 2008 i creada per Grasshopper i Nintendo, s'ha quedat al Japó.


El Zero: Tsukihami no Kamen, que es presentava amb aquest tràiler a l'únic país on ha sortit, continuava amb la mecànica de la saga i ens convidava a lluitar contra els esperits amb la cambra obscura habitual, a més d'afegir-hi una llanterna especial per a detectar aquests éssers.


S'havia dit que sortiria a Europa el 2009, però després Nintendo, que n'era la distribuïdora, va anunciar que no era cert i que havia cancel·lat la localització d'aquest videojoc.

Si us interessa, però, sembla que el 2010 en va sortir un pedaç que permet jugar-hi amb textos en anglès combinant una còpia original del joc amb el fitxer en una targeta SD que, naturalment, s'insereix a la ranura corresponent de la Wii.
   




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...