Què estàs buscant?

dilluns, 20 de maig del 2013

Jocs que no van sortir del Japó: Yume Penguin Monogatari

Un dels videojocs més populars dels primers anys de Konami estava protagonitzat per un pingüí, en Pentarô, i duia el nom d'Antarctic Adventure. Va sortir el 1983 per a MSX, NES i ColecoVision i posteriorment va aparèixer també en recopilatoris de clàssics. El 1986 va sortir-ne la seqüela, Penguin Adventure, només per a l'MSX, però què se'n va fer, d'aquell simpàtic animal?


A banda de les seves múltiples aparicions en forma de cameo o a la saga Parodius, el 1991 encara protagonitzaria un altre joc que es va quedar al Japó i va sortir només per a la Famicom, la NES japonesa. Però segons sembla ja no era el pingüí dels dos jocs esmentats, sinó un altre, que oficialment resulta que és el seu fill. Es tracta del Yume Penguin Monogatari, en què el protagonista, en Penta (en posteriors videojocs s'anomenaria Pentarô), ha de recuperar la seva xicota, que l'ha deixat perquè s'ha engreixat massa.


En aquesta tercera aventura en solitari del pinguï més famós de Konami (que és el seu fill, com hem dit, però és més aviat un redisseny de l'original) tenim un plataformes de desplaçament lateral on hem d'ajudar en Penta a aconseguir begudes dietètiques i esquivar enemics, amb la dificultat afegida que el nou xicot de la Penko (la pingüina) vol impedir al nostre protagonista que assoleixi el seu objectiu.

El plantejament, certament original, s'arrodoneix amb l'absència d'una barra de vida: en Penta no morirà si l'ataquen, sinó que tornarà a guanyar pes i perdrà les habilitats adquirides a mida que s'anava aprimant. Si acabem la pantalla sense aconseguir els objectius de pes marcats l'haurem de repetir, però el que és morir no morirem mai.


En total hi ha 6 pantalles, després de les quals arribem al combat final contra en Ginji, el nou xicot de la Penko, ara sí amb càmera des del darrere, i en derrotar-lo accedirem al final del joc, que potser no serà del tot feliç.

No sé per què aquest videojoc es va quedar al Japó, certament sembla divertit i original, però les coses van anar així i ens haurem de conformar amb l'emulació i amb veure el seu protagonista en molts altres jocs de Konami. 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...