Què estàs buscant?

dissabte, 27 de juliol del 2013

Còmics i videojocs: Akira

Akira és una de les pel·lícules animades més conegudes de la història, un representant imprescindible de l'anime, més concretament del gènere cyberpunk, que va meravellar el món el 1988 amb la direcció de Katsuhiro Ôtomo, autor del manga del mateix nom que es va publicar entre 1982 i 1990, i que encara ara és un referent i un film d'obligat visionat per a tothom que s'interessi per les pel·lícules de dibuixos animats, sobretot si a més a més li agraden el manga i l'anime.


No ens ha de sorprendre, doncs, que se n'hagin fet videojocs, però sí que només hagin estat 3 i que tampoc no siguin res de l'altre món. Comencem, naturalment, pel primer, que és del mateix 1988 i va sortir per a la NES japonesa, la Famicom:


El va desenvolupar la prestigiosa Taito i veient el vídeo podem deduir per què no va sortir del seu país d'origen: pertany al llavors molt explotat gènere de les aventures de text, en què l'únic que hem de fer és llegir i, de tant en tant, seleccionar entre diverses opcions.

Són jocs molt poc interactius que poquíssimes vegades han vist la llum a Occident i que, per desgràcia, van fer que molts títols basats en populars anime no arribessin mai aquí. Als japonesos els agradaven, no sé si encara ara, però en el cas d'Akira la resposta va ser força negativa.
 
 
Després de cancel·lar-se el desenvolupament d'una entrega per a la Super Nintendo, el 1994 arribava aquest altre joc, curiosament de producció britànica i aparegut només al mercat europeu, però per a un sistema poc estès com era la Commodore Amiga CD32. Tot i així, aquesta vegada el gènere era molt més encertat i oferia un títol d'acció per als fans de la pel·lícula i el manga d'aquesta banda del món.
 
Llàstima que va ser un absolut desastre de gràfics indignes de la màquina, dificultat frustrant, controls lents i animacions precàries que van decebre la gent, més encara tractant-se d'un producte que duia el nom d'Akira
 
 
Passarien 8 anys fins a l'arribada el 2002 del tercer i últim videojoc de la franquícia, l'Akira Psycho Ball, un títol de pinball per a la Playstation 2 que no ens permet controlar els personatges del film, sinó que ens ofereix taules de pinball basades en l'univers Akira.
 
En aquest cas sí que va arribar a Europa, concretament l'any 2003, precedit per uns bons resultats de crítica al Japó, però no us l'espereu gaire llarg: només hi ha 4 pantalles diferents. 
 
És una llàstima que no arribessin a sortir més videojocs d'Akira, i que els pocs que van aparèixer tinguessin un gènere o un acabat desencertats. Trobo que s'hauria pogut fer un bon joc d'acció i plataformes per a la Super Nintendo, per exemple, però es va deixar escapar l'oportunitat. 
 
 
 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...