Què estàs buscant?

dimarts, 20 d’agost del 2013

Videojocs i animació: Brave

Segurament ja heu vist l'èxit de Pixar de l'any passat, el 2012, que a més es va endur el més recent Premi de l'Acadèmia (o Oscar) a la Millor Pel·lícula Animada, a més d'altres guardons i nominacions. El seu nom era Brave i el pòster, aquest:


L'aclamat film, que per cert val molt la pena, està protagonitzat per la princesa escocesa Mèrida (sí, com la ciutat extremenya que abans es deia Emerita Augusta), experta arquera des que era petita i que s'oposa a casar-se de manera que provoca l'aventura que té lloc a la pel·lícula. Evidentment, si en parlo a 3 Botons i START és perquè se'n va fer un videojoc:


Brave: The Video Game va sortir el juny de 2012 i si heu llegit altres vegades articles sobre videojocs basats en pel·lícules, tant de dibuixos animats com d'imatge real però especialment en el cas dels films adreçats al públic més jove, ja deveu saber que no acostumen a sortir gaire bé. Què va passar en el cas de Brave


Malgrat que hi ha poques ressenyes publicades trobem que, segons l'agregador de GameRankings, la versió de la Playstation 3 va ser la més ben rebuda, amb un 74 i escaig %, seguida per la de la Xbox 360, que és la del vídeo que hem vist, amb un 67,70%, la de la Wii aprovaria pels pèls i la de la Nintendo DS no arribaria al suficient pelat. També va sortir, però, per a ordinadors. 


No les veurem totes, però valia la pena saber com era la versió de la portàtil de Nintendo, que per força havia de ser diferent. Se li va criticar la poca intel·ligència artificial dels enemics, la inutilitat dels elements RPG i una mala adaptació de la història. La versió de la Wii, per altra banda, tenia problemes amb la càmera i sembla que els únics moments divertits que oferia eren els de tir amb arc.

El cas és que el videojoc de Brave, en les versions més ben valorades, va agradar perquè estava prou cuidat en termes de sistema de joc com per cridar l'atenció del públic adult aficionat a les pel·lícules de Pixar, del doblatge de la protagonista se n'encarregava l'actriu escocesa de Boardwalk Empire Kelly MacDonald, com al film, i perquè al cap i a la fi era un videojoc d'aventures prou interessant que a més permetia el multijugador cooperatiu i l'ús de Kinect (en el cas de la Xbox 360) i de Playstation Move (PS3). La seva curta durada i una facilitat extrema, però, li van fer perdre força punts.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...