Què estàs buscant?

dissabte, 21 de setembre del 2013

Però d'això també hi ha videojocs? Harlem Globetrotters

Suposo que qui més qui menys ha sentit a parlar dels Harlem Globetrotters, un equip de bàsquet fundat el 1927 a Chicago, amb oficines actualment a Phoenix (Arizona) i amb nom de barri de Nova York. 

Es tracta d'un equip d'exhibició, que barreja l'esport amb la comèdia i que s'ha fet famós arreu del món amb les seves filigranes, vistes en gires i aparicions en programes de televisió i pel·lícules. No té gaire mèrit perquè tot està preparat, però és un equip pràcticament invencible que al llarg de la seva història ha guanyat més de 22.000 partits i només n'ha perdut 345. Algunes d'aquestes derrotes, però, han estat contra equips de debò en partits més seriosos. 


Trobo que la història dels Globetrotters és força interessant en si mateixa, però aquí hem vingut a parlar de videojocs, i sorprenentment en tenen dos, el primer aquest que va sortir per a la NES el 1990.



De fet també havia sortit per a MS-DOS, però no n'he trobat cap vídeo. Sigui com sigui, el Harlem Globetrotters va aparèixer només per al mercat dels Estats Units, que és el territori on naturalment gaudeix de més popularitat aquest equip.

No és il·lògic, ateses les característiques dels Globetrotters, que en aquest videojoc només hi hagi la possibilitat de jugar amistosos, tot i que és una llàstima que només es pugui triar entre els protagonistes i els seus rivals de tota la vida, els Washington Generals, equip creat el 1952 expressament per a ser apallissat pels Globetrotters i que de 1971 a 2006 va patir diversos canvis de nom.



Molts anys després, el 2006 i per a la Gameboy Advance (al vídeo) i la Nintendo DS (la versió de la PSP va ser cancel·lada), sortia tant als Estats Units com a Europa aquest Harlem Globetrotters: World Tour, destrossat per la crítica entre altres coses per la mala intel·ligència artificial de la màquina, uns gràfics pobres, una pilota que no responia com tocava i, el pitjor de tot, l'absència de les filigranes típiques dels jugadors reals que hi eren representats.

Així, va tenir una acollida pitjor que la del primer joc, que es va considerar senzillament mediocre, però tots dos fan pensar inevitablement en la saga NBA Jam, que també es basava en el bàsquet espectacular i poc realista.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...