Què estàs buscant?

dilluns, 15 de desembre del 2014

Còmics i videojocs: Berenguer

Recordeu uns dibuixos animats que primer es van emetre en castellà com a Isidoro i que després, en català, es deien Berenguer? El seu protagonista era un "gat entramaliat", com deia la cançó, i era de color taronja. Una mica com en Garfield, però gens mandrós.

De fet, als Estats Units, on es diu Heathcliff (i si sou dels que us fumeu de les traduccions al català i estàveu pensant que Berenguer no queda bé, ara ja sabeu que Isidoro tampoc no era el nom original del personatge), se'l coneix també com "el Garfield dels pobres". 


Segurament perquè no va tenir, ni de bon tros, l'èxit del gat d'en Jim Davis al qual, per cert, ja vaig dedicar una entrada, però el cas és que va debutar abans, el 1973 (5 anys abans que en Garfield), també té sèries animades —que és el producte pel qual el coneixem nosaltres—, un llargmetratge de dibuixos animats de 1986 i un d'animació generada per ordinador encara en projecte, i ve d'una tira còmica que encara es publica gràcies primer a en George Gately i des de la mort d'aquest el 2001 a en Peter Gallagher

Si en parlo en aquest bloc i en aquesta secció és, evidentment, perquè també va passar pels videojocs, encara que no tant com l'altre gat taronja que segons com es podria considerar un imitador afortunat. Curiosament, però, no va ser fins el 2010 que en van començar a sortir videojocs.


Dels dos que van sortir aquell any un és aquest, el Heathcliff! Frantic Foto de la Nintendo DS, que com queda palès al tràiler de la pròpia Storm City Games es tracta d'un joc de trobar les diferències entre dues imatges aparentment iguals. El nivell, pel que sembla, és molt baix, i la poca profunditat del joc fa que, les poquíssimes anàlisis que n'hi ha, el deixin força malament.


La mateixa gent va llançar l'altre videojoc d'en Heathcliff de 2010, el Heathcliff! The Fast and the Furriest, un clon dels Mario Kart per a la Wii que no sembla que funcioni d'una manera gaire fluïda ni tan sols al tràiler. 

Efectivament es veu que tot està malament, en aquest joc: els controls, la poca diversitat musical, els gràfics, la nul·la sensació de velocitat i una intel·ligència artificial mal ajustada que fa que els rivals tinguin gairebé sempre la victòria assegurada i no puguem cometre ni el més mínim error.


Finalment, el 2013 i com a proposta conjunta de 7Raven Studios i Enjoy Gaming, tenim el Heathcliff! Spot On, que és bàsicament el Frantic Foto però per a la eShop de la Nintendo DSi i la Nintendo 3DS. Per tant, se'n podria dir el mateix que de l'original de la DS.

Aquests 3 únics intents no gaire reeixits de fer triomfar en Berenguer (o en Heathcliff) al món dels videojocs han estat tardans, però sens dubte estan relacionats amb els projectes de resurrecció de la franquícia, que encara hem de veure quins resultats donen. Si tot va bé, no seria gens estrany que se'n fessin més videojocs, esperem que de més qualitat.



3 comentaris:

  1. No eren uns dibuixos massa bons, però com que era petit i no tenia cap criteri, me’n passava tots els dibuixos que feien al super 3 xD

    ResponElimina
  2. Do you know where I can find the Catalan version of the intro of this "Berenguer (Heathcliff)" TV series?

    ResponElimina
  3. As a matter of fact, no, I don't. Unfortunately nobody uploaded the opening of this show to Youtube... :(

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...