Què estàs buscant?

dimarts, 22 de novembre del 2016

Els jocs més venuts de la Wii

Ben aviat serà el desè aniversari de la Wii, Déu n'hi do com passa el temps, i li dedicaré l'entrada que es mereix -dins les meves possibilitats, és clar-, però avui començo a preparar el terreny amb un repàs, ara que es pot dir que no hi haurà cap sorpresa, dels 5 videojocs més venuts de la seva particular història.


Té una mica de trampa perquè s'incloïa a gairebé tots els packs de la consola, i la Wii una altra cosa no, però es va vendre de meravella, amb més de 100 milions d'unitats, però amb uns espectaculars 82,69 milions de còpies venudes el Wii Sports és, amb moltíssima diferència, el més venut de la consola. 

Només el superen els més de 100 milions del Minecraft, disponible per a un fotimer de plataformes, i l'immortal Tetris, amb gairebé 500 milions entenc que sumant totes les seves versions, tot i que també cal puntualitzar que molts milions de còpies es deuen a que formava part del pack més emblemàtic de la Game Boy.


Un títol molt senzill, del mateix 2006, que servia per a acostumar-se a la revolucionària proposta de control de Nintendo, i que podia oferir -encara pot- diversió i rialles amb altres jugadors humans, però s'abandonava ràpidament i, per a molts casuals que van comprar la consola sense ser grans fans dels videojocs, esdevenia caríssim perquè acabava sent un dels pocs jocs, de vegades fins i tot l'únic, que tenien. 


També s'incloïa en packs, però més endavant, de manera que inicialment es venia per separat, el Mario Kart Wii, de 2008, que duia la llegendària saga més enllà, presentava una potent plantilla de personatges i, sobretot, destacava pel control per moviment -opcional, això sí-. 


De fet, venia dins una capsa que contenia també un volant oficial de plàstic on posar el wiimote per tal d'imitar l'efecte d'un volant. Realment no calia, n'hi havia prou posant el comandament en horitzontal, però feia més gràcia. Aquest va vendre 36,83 milions de còpies, que de fet el situen a la sisena posició històrica.


El 2009 arribava el Wii Sports Resort, que es va començar a incloure en packs però que va ser igualment possible comprar de manera individual per a aquells usuaris de la Wii que haguessin gaudit amb el seu predecessor i volguessin continuar l'experiència, que també servia per a presentar els nous accessoris Wii Motion Plus, que feien els wiimotes més precisos i que després s'acabarien integrant dins el cos dels nous comandaments. 


Aquest va vendre 32,99 milions de còpies, moltes d'elles atribuïbles, és clar, als packs, però segur que hi va haver molta gent que el va comprar perquè, malgrat la senzillesa del Wii Sports, és un joc que està bé, i aquest afegia noves disciplines esportives.


El mateix any, i a no gaire distància pel que fa a recompte final de vendes (29,90 milions), va arribar el New Super Mario Bros. Wii, disposat a repetir l'èxit del New Super Mario Bros. de la Nintendo DS (2006), que recuperava els plataformes 2D de la mascota de Nintendo i amb el títol anunciava un estil de joc com el dels videojocs de la NES i la Super Nintendo. 


A banda de ser una aventura nova, el més atractiu de la versió de sobretaula (amb els anys arribarien una segona entrega portàtil per a la Nintendo 3DS i una altra de sobretaula per a la Wii  U) era la possibilitat d'enfrontar-se al joc amb fins a 3 companys, sens dubte una idea excel·lent i garantia de diversió i rialles.


Ja per tancar aquesta llista, que normalment les faig de 5 títols, cal esmentar el Wii Play, títol de llançament de la consola, que també estava pensat per a treure el màxim suc possible dels comandaments wiimote. 


Aquest cop la proposta no era tan esportiva, sinó que es tractava de 9 minijocs dissenyats per a jugar en companyia. Ara bé, malgrat els 28,02 milions de còpies venudes, en aquest cas la crítica li va donar unes notes més mediocres que en els quatre que van quedar per sobre.

Hem vist, doncs, els 5 videojocs més venuts de la Wii, ara que fa 10 anys del seu llançament. Tot i que la consola ja està discontinuada (i la seva successora, la Wii U, també s'ha deixat de fabricar), el seu catàleg no està tancat, ara hi ha el Just Dance 2017, però no hi haurà cap canvi en aquesta llista. 

Se n'han quedat fora, per no gaire, el Wii Fit, el Wii Fit Plus o el Super Smash Bros. Brawl, a més del gran Super Mario Galaxy, tots ells amb xifres molt positives (el que menys, i no és pas cap vergonya, aquest últim, amb gairebé 13 milions), de manera que ens podem fer una idea, comparant, de com van arribar a vendre els que hem vist.


2 comentaris:

  1. No està malament per ser jocs d’una consola que no es per autèntics jugadors :P

    ResponElimina
    Respostes
    1. No cauré en la provocació, però com a empresa Nintendo va passar la mà per la cara a Microsoft i Sony en aquella generació.

      Elimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...