Què estàs buscant?

dijous, 9 de febrer del 2017

Jocs que no van veure la llum: Banjo-Karting

El tàndem Banjo-Kazooie té un petit lloc als cors dels videojugadors des que el 1998 va aparèixer al videojoc del mateix nom, el Banjo-Kazooie, un dels imprescindibles de la Nintendo 64 i un dels millors plataformes en 3D, en la línia del Super Mario 64 i en determinats aspectes fins i tot millor, tot i que naturalment no tan popular com el revolucionari primer joc tridimensional del lampista italoamericà.

L'ós i l'ocella de la fictícia espècie breegull són una creació de Rare, que en aquella època estava associada amb Nintendo com a second-party, col·laboració que venia dels anys de la NES i que va arribar als de la Nintendo 64. La popularitat dels personatges va fer que apareguessin en forma de cameo en d'altres jocs de la companyia i també van tenir spin-offs i seqüeles, però hi va haver un projecte que es va cancel·lar.


El Banjo-Karting, que segons el vídeo que veurem a continuació i que pertany als extres de l'excel·lent recopilatori Rare Replay de la Xbox One també es coneixia com a The Fast and the Furriest, havia de ser l'homenatge de Rare al gènere dels karts (i a la història de la mateixa companyia, amb personatges de molts dels seus jocs), amb interessants innovacions com la interacció amb els escenaris i la construcció de vehicles. 

Tenia l'experiència d'haver creat el Diddy Kong Racing i el Banjo-Pilot (que curiosament havia de ser seqüela del Diddy Kong Racing, però en aquell moment ja no podia tocar els personatges de la família Donkey Kong perquè Microsoft havia comprat Rare i aquesta ja no era una second-party de Nintendo), i barrejar en Banjo amb els cotxes ja ho havia fet amb el Banjo-Kazooie: Nuts & Bolts, que el 2008 estava a punt de sortir quan el Banjo-Karting estava en fase de prototip, però li va faltar poder dur a terme aquest interessant títol.


Com podem veure, fins i tot en Rash de la saga Battletoads i la Joanna Dark dels Perfect Dark hi havien de ser, a més d'altres personatges més antics, de l'era Spectrum de Rare, però segons el que ens expliquen a Unseen64 el problema va ser que la companyia es va concentrar en els jocs per a Kinect i es va arxivar el projecte. I no era el primer cop que cancel·lava un títol de conducció.


Això no vol dir que no puguem veure el simpàtic duo conduint vehicles, ja que tenim l'esmentat Nuts & Bolts i, a més, un dels vehicles del nonat Banjo-Karting és el que porten en la seva aparició al gran Sonic & Sega All-Stars Racing with Banjo-Kazooie (2010), ja que són convidats especials i exclusius de la versió per a la Xbox 360 -i tan ben tractats que surten al títol i tot- del magnífic joc de karts de Sega.


2 comentaris:

  1. Si no fos pels vídeos diria que tots aquests jocs desconeguts te’ls inventes

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tant de bo tingués tanta imaginació! XD

      Per desgràcia ni tan sols són coses que sabia, sinó que les he trobat llegint.

      Elimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...