Què estàs buscant?

dimecres, 24 d’octubre del 2012

Jocs que no van veure la llum: Donkey Kong Racing

Segurament ja coneixeu el Diddy Kong Racing, llançat originalment per a la Nintendo 64 el 1997 i una altra vegada per a la Nintendo DS en un remake de 2007, 10 anys després. El que potser no sabíeu és que el títol de velocitat humorística protagonitzat pel nebot d'en Donkey Kong havia de tenir una seqüela protagonitzada per aquest i anomenada Donkey Kong Racing.


A diferència del que havia passat al Diddy Kong Racing, aquest joc havia de tenir entre els seus participants en Donkey Kong (altrament el títol no hauria tingut sentit), però la mecànica també canviava, perquè en comptes de vehicles es feien servir animals, cosa que de fet hauria estat més fidel a la saga Donkey Kong Country/Land. A més, les muntures havien de ser millorables i hi havia d'haver fenòmens naturals durant les curses, pel que sembla.


Aquest vídeo, projectat a l'E3 de 2001, és l'únic que va quedar d'aquell títol, previst per a la Gamecube el 2002, que va desaparèixer un cop Rare, la companyia que l'havia de desenvolupar, va ser adquirida per Microsoft, per a la qual va fer diversos jocs en els anys següents orientats als catàlegs de la Xbox i la Xbox 360.

Què se'n va fer? Doncs per una banda es diu que va ser completament remodelat com a Sabreman Stampede per a la Xbox, però també aquest projecte va ser cancel·lat, i per l'altra va quedar a l'aire un altre projecte semblant, però per altres motius:


El Diddy Kong Pilot, anunciat al mateix event de l'E3 2011, havia de sortir per a la Gameboy Advance el 2003, però es va quedar en la fase beta que vèiem al vídeo, perquè Nintendo va decidir, i si és cert va fer el que havia de fer, cancel·lar-lo perquè el considerava d'una qualitat insuficient malgrat que proposava un joc de velocitat amb aparells voladors i, per primera vegada dins aquesta saga (tot i que va ser ràpidament descartat), la presència d'altres personatges de l'Univers Nintendo. 


Tot i així va renéixer com a Banjo Pilot, un títol de 2005 per a la Gameboy Advance protagonitzat per en Banjo (de la saga Banjo-Kazooie) que no va tenir pas mala acollida i que recuperava l'essència d'aquell joc fallit.

I així, pel preu d'un, hem parlat de dos videojocs relacionats amb l'Univers Donkey Kong que d'una manera o d'una altra no van acabar d'entrar a la recta final, etapa on fins i tot encara no hi ha garanties que un videojoc vegi la llum. 










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...