Què estàs buscant?

dijous, 8 de novembre del 2018

Els jocs més venuts de la Nintendo 3DS

Últimament Nintendo ha estat proporcionant dades de vendes dels seus productes, actualitzats, i això afecta també les consoles anteriors a la Switch, com ara la Nintendo 3DS, i fins i tot ha actualitzat dades de la Wii i la Nintendo DS.

Però bé, la 3DS és una consola que continua rebent el suport de la companyia, cosa que cal aplaudir, perquè considera que encara hi ha públic per a ella, i tanmateix és evident que ja no hi haurà més grans llançaments i que el Top 5 dels seus videojocs més venuts en principi ja no canviarà, així que, partint d'aquestes dades tan recents, procedeixo a fer una nova entrada d'aquesta secció, que feia un any que no tocava.


El rei indiscutible de la Nintendo 3DS és el Mario Kart 7 (2011), una de les entregues que més m'agraden de la meva saga preferida de videojocs, un pas més enllà del ja de per si magnífic Mario Kart DS, el títol de la sèrie al qual he dedicat més hores, però clarament superat per aquesta setena entrega numerada.



Amb més personatges que mai en un títol portàtil de la franquícia (el total absolut en aquell moment encara el tenia el Mario Kart Wii), i un efecte estereoscòpic característic de la consola encara que la mateixa Nintendo s'entesti en deixar-lo a banda, nous circuits i, com sempre, uns quants de recuperats, va aconseguir vendre 17,52 milions de còpies, en bona part també perquè va formar part d'alguns packs amb la consola, cosa que no vol dir que no hagués estat un supervendes per mèrits propis si se li hagués donat l'oportunitat.


El segueix de força a prop el Pokémon X, juntament amb el seu company Pokémon Y, de 2013, amb 16,34 milions de còpies venudes, que el converteixen en el quart més venut de la saga Pokémon, especialment profitosa per a The Pokémon Company i Nintendo des de sempre.



Aquest joc suposava, a més de canvis per tal d'actualitzar la sèrie i 72 noves espècies de Pokémon, la primera vegada que els gràfics eren en 3D poligonals, però incomprensiblement -al·legant limitacions tècniques, com sempre, podem suposar- no feia gaire ús de les 3D estereoscòpiques de la consola. Va tenir un gran èxit, la seva posició a la taula ho reflecteix, però com que després en van sortir més podem considerar que ja no esdevindrà el número u de la Nintendo 3DS.


Un altre títol de la saga, el Pokémon Sun amb l'inevitable company Pokémon Moon, de 2016, després actualitzats en uns Ultra Sun i Ultra Moon que van vendre menys de la meitat de còpies, és el tercer classificat a la llista dels més venuts de l'última portàtil pura de Nintendo.



Amb una ambientació tropical, és l'entrega principal més recent de la franquícia (actualització a banda), però amb 16,13 milions de còpies venudes li va faltar poc per treure-li el lloc al segon classificat. I podem suposar que si ara algú més s'hi interessa buscarà la versió Ultra, és clar. 


I, sorpresa, la quarta posició també és per a un videojoc de l'emblemàtica i tremendament popular saga: és el Pokémon Omega Ruby i el Pokémon Alpha Sapphire, de 2014 i en aquest cas remakes dels respectius Ruby i Sapphire de 2002 de la Game Boy Advance.

Exactament 2 milions menys que el tercer classificat, 14,13 milions són les còpies que es van vendre d'aquest joc, que com els altres dos fa un ús molt limitat de les 3D estereoscòpiques, però aporta algunes millores vistes al cronològicament posterior Pokémon X/Y


Per fi un títol que no és de Pokémon: el cinquè classificat i, per tant, últim d'aquesta llista, que és un Top 5, és el New Super Mario Bros. 2, de 2012, la tercera entrega de la subsèrie New Super Mario Bros. 

Aquest tampoc tenia 3D estereoscòpiques, però és més comprensible perquè la gràcia de la saga és tornar als orígens bidimensionals després de tantes aventures tridimensionals d'en Mario. Doncs bé, van ser 12,82 milions de còpies les que es van aconseguir vendre, i a hores d'ara difícilment li prendrà la posició al quart.

No descartaria, però, que acabés perdent-la, tot i que no ho veig fàcil, davant d'un Super Mario 3D Land que té 12,22 milions de còpies venudes i que aprofita més el potencial del sistema, a més de ser més innovador. Aquest, al seu torn, té bufant-li al clatell l'Animal Crossing: New Leaf amb 11,94 milions. I aquí acabem el repàs dels videojocs més venuts d'una Nintendo 3DS que encara belluga, però que no donarà gaires més sorpreses.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...