Què estàs buscant?

divendres, 27 de desembre del 2019

Còmics i videojocs: Baribari Legend

M'imagino que no havíeu sentit mai a parlar, llevat que sigueu autèntics experts en manga, que no és el meu cas, d'un còmic que en japonès es diu Baribari Densetsu, que per alguna raó la Wikipedia decideix traduir com a "Baribari Legend". Vull dir, la traducció seria aquesta, però no s'ha publicat fora del Japó.


Escrit i dibuixat per Shûichi Shigeno, autor del posterior Initial D, es tracta d'un manga serialitzat a la revista setmanal Shônen Magazine entre 1983 i 1991 i recopilat en 38 volums, poca broma, i amb una adaptació a OVA de 2 episodis l'any 1986.

Protagonitzat per en Gun Koma, ens explica les aventures d'un grup de pilots il·legals de motos que encara van a l'institut, i sembla que hi va haver opinions en el sentit que va influir en la figura dels bôsôzoku, les bandes juvenils de moters del Japó, però ja se sap com van aquestes coses. En tot cas, va guanyar el Premi Kodansha al millor manga el 1985 a la categoria de shônen, i se'n va fer un videojoc, raó per la qual en parlo en aquest blog.


El Baribari Densetsu, desenvolupat per Taito, va sortir el 1989 per a la PC Engine, exclusivament al Japó, i com és lògic -però no puc dir "com no podria ser d'una altra manera", perquè en aquell país mai se sap què poden fer amb els gèneres dels videojocs- es tracta d'un videojoc de curses de motos.

Veient-lo ens recordarà inevitablement el Hang-On de Sega, però en aquest tipus de joc tampoc no hi ha gaire cosa a fer pel que fa a destacar per l'originalitat. Fem-hi un cop d'ull:



En aquest cas es tracta de competir en un campionat mundial, mirant d'arribar a classificar-nos en cada cursa i, evidentment, intentant aconseguir la millor posició possible.

Això es fa tenint en compte un cert grau de personalització de la moto (rodes, motor, frens, suspensió...), que tindrà importància en combinació amb les condicions climàtiques, un element que a l'esmentat títol de Sega, per exemple, no trobem.

No té, doncs, mala pinta, i sembla que no cal tenir ni idea del manga per gaudir-ne, així que els afortunats propietaris de la consola de NEC i aficionats a les motos teniu aquesta interessant alternativa.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...