Què estàs buscant?

diumenge, 5 d’abril del 2009

Recomanació personal: Burnout Paradise (Xbox 360, Ps3, PC)

Ja ho vaig insinuar la setmana passada, i ho compleixo. Avui recomanaré un joc de la generació actual, en la seva versió de Xbox 360 que és la que tinc: el Burnout Paradise, desenvolupat per Criterion i publicat per Electronic Arts.


Arribat a les botigues el gener de 2008, és la setena entrega de la saga Burnout, que va començar el 2001 per a Playstation 2, Gamecube i Xbox. Les mateixes consoles van rebre la seqüela Burnout 2: Point of Impact, el 2002. Al cap de dos anys, la tercera part, Burnout 3: Takedown, va abandonar la consola de Nintendo. I la quarta, Burnout Revenge, va sortir el 2005 en un moment de canvi generacional, cosa que es va reflectir en l'existència de versions tant per a la Xbox com per a la seva successora, la Xbox 360. Al mateix temps, el mateix dia de fet, va sortir el Burnout Legends per a les noves portàtils, la PSP i la Nintendo DS. Burnout Dominator, de 2007, es va quedar només a la Ps2 i la PSP, sense tenir en compte ni la Xbox 360 ni la nova consola de la companyia, la Ps3. I després d'allò va arribar el joc que ens ocupa, el primer de la saga que sortiria en Ps3 (i en PC) i el segon en Xbox 360.

Jo només he jugat a l'últim, i he de dir que va superar les meves expectatives. És un títol purament arcade, on el que compta és anar com més ràpid millor i on no passa res si convertim el cotxe en un acordió en xocar a altíssimes velocitats contra una paret frontalment.



Com es pot veure, les hòsties molen un ou.


L'objectiu del joc és guanyar desafiaments, que s'activen prement els dos gallets alhora sota segons quins semàfors, i aquests desafiaments consisteixen en arribar primer a un punt de la ciutat, destrossar altres cotxes o fer salts i acrobàcies diverses.



Ens podem dedicar senzillament a fer l'imbècil amb el cotxe o a guanyar els desafiaments. Voltar per la ciutat és interessant també perquè anirem veient tanques i anuncis publicitaris que hem de travessar amb el cotxe per anar completant al 100% el joc. El joc en línia, que ens permet competir amb altres humans de les diverses maneres que he esmentat abans, és molt interessant i allarga la vida del títol, com passa sempre.



Als vídeos no es pot apreciar perquè la resolució de Youtube és baixa, i qualsevol vídeo d'un joc de la generació actual no fa gens de justícia als gràfics que pot arribar a assolir una Xbox 360 en un televisor LCD amb el cable HDMI, però he de dir que l'aspecte d'aquest títol (i la música que sona a les ràdios dels cotxes, amb temes reals) és impressionant, sense errors de popping, i la sensació de velocitat és altíssima.

A banda d'això, en una època en què cada cop més és obligatori pagar per aconseguir certes actualitzacions dels jocs, en alguns casos més justificadament que en d'altres, fa uns mesos aquest títol va oferir una actualització gratuïta tan interessant com la possibilitat de fer servir motos.



En aquest vídeo promocional ells mateixos s'encarreguen de dir-te "ei, mira que bons que som", però és veritat, han estat molt considerats en no cobrar més (al contrari que en casos com el de l'Street Fighter IV, que et fa pagar pels uniformes extra dels jugadors). No ho han estat tant quan diuen, al final del tràiler, que és el millor moment de comprar el Burnout Paradise. Ja no és cert. Recentment ha sortit un pack a les botigues anomenat Ultimate Box, amb millores i totes les actualitzacions ja incloses al disc, que evidentment els que ja tenim el joc original no comprarem.

En fi, sigui com sigui recomano l'adquisició d'aquest joc a tots aquells que, com jo, es posen a jugar a un Gran Turismo o qualsevol altre títol de simulació de conducció i no poden aguantar ni 5 minuts en veure que el cotxe no respon a les ordres que li donem amb el comandament. Els que dominen el tema s'ho passen molt bé amb aquest tipus de joc i estic segur que són molt bons jocs, però jo tiro cap a la conducció arcade, encara que sigui poc realista, perquè m'agrada jugar des del principi i no haver de seguir durs aprenentatges. Burnout Paradise és un excel·lent arcade de conducció, no us decebrà.

1 comentari:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...