Què estàs buscant?

dissabte, 23 de maig del 2009

Ahir i avui: Punch Out!!

Nova secció, i és que m'agrada satisfer les meves legions de fans amb continguts sorprenents, si pot ser inaugurant una o dues seccions cada mes. No, i tant que no té res a veure amb el fet de no saber què fer, de vegades. Com que acaba de posar-se a la venda per a la Wii la revisió del clàssic de Nintendo Punch Out!!, trobo que estaria bé fer un breu repàs d'aquesta petita gran saga.


Aquesta era la caràtula d'aquell joc de la NES que va quedar en la memòria col·lectiva dels aficionats als videojocs d'ahir i avui. Jo no hi he jugat mai, si us he de dir la veritat, però em crida l'atenció i, a banda de la versió de 2009 de la Wii, m'agradaria comprar-me també la de 1987 de la Nintendo. D'on ve, però? Originalment, de 1984, de les recreatives. I ja era propietat de Nintendo.



I ara veurem el de la NES, gràficament per sota, com era una constant fins a la generació actual de consoles, tot i que l'evolució ha estat gradual.



Curiosament, aquell títol apareixia el 1987 amb el nom de Mike Tyson's Punch Out!!, i després es rellançaria el 1990 rebatejat com a Punch Out!! Featuring Mr.Dream perquè Nintendo havia perdut els drets del nom del famós boxador (i que perdés el títol de campió del món dels pesos pesats en aquella època no va afavorir la renegociació), però és exactament el mateix joc. Per cert, entre el públic s'hi poden veure el Mario, el Luigi, el Donkey Kong i el Donkey Kong Jr.

D'aquella existosa experiència en van sortir una sèrie de seqüeles: per a les recreatives (i després a Commodore 64, Spectrum i Amstrad CPC sota el títol Frank Bruno's Boxing) el Super Punch-Out!! (1985, també de Nintendo), i el mateix any i en exclusiva per als arcades americans l'Arm Wrestling.



Com passa amb tota la saga Punch Out!!, destaquen els enemics còmics i el bon humor general del joc. Però per a les consoles la cosa va consistir en millorar la fórmula existent, i el 1994 sortia per a la Super Nintendo el Super Punch Out!!



Ja es pot veure que l'esperit del clàssic de Nintendo es va mantenir, i les crítiques van ser bones, però no es va tornar a saber res de la saga fins que, 22 anys després de la primera entrega en consoles, 25 si comptem l'arcade, surt per a la Wii una revisió del joc aprofitant d'allò més bé el punt fort de l'actual consola de sobretaula de La Gran N, la jugabilitat. Si la part de boxa del Wii Sports ens deixa amb ganes de més, segons el que diu la crítica no ens hauríem de perdre Punch Out!! (no canvia el títol):



Gràfics d'estil dibuixos animats, diversió directa arcade, prou modalitats de joc, i les possibilitats del Wiimote acompanyat del nuntxac. Què més es pot demanar? Tenir-lo!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...