Què estàs buscant?

diumenge, 5 de juliol del 2009

Accessoris: el R.O.B. de la Nintendo

Torna després de força temps aquesta secció i avui el protagonista és en R.O.B., un petit robot que feia d'accessori de la Nintendo. És possible que us soni d'haver-lo vist, i després sabrem per què:


Va néixer al Japó el 1985 com a Famicom Robot i després va emigrar als Estats Units com a R.O.B. (Robot Operating Buddy), i és per aquest segon nom de tres lletres que se'l coneix. D'aspecte simpàtic, en R.O.B. s'havia de fer servir en diversos jocs del catàleg de la NES, però finalment només dos van fer ús d'aquest curiós aparell de 24 centímetres d'alçada. Els títols eren Stack-up i Gyromite, i aquí el tenim jugant al segon joc:



Però com funcionava, això? Doncs són els canvis de llum de la pantalla del televisor els que l'estimulen, i també podem jugar amb el robot sense cap joc, simplement controlant-ne els moviments amb el comandament de la NES. Però quan el fem interactuar amb un videojoc el que fa en realitat és obeir les ordres que se li donen. És a dir, el robot fa el que li diem i provoca unes conseqüències a la pantalla per tal d'ajudar el protagonista. Si no ho he entès malament. És bastant complicat d'explicar, pel que sembla.



Aquí el podem veure al primer anunci americà de la consola, com un dels accessoris més prometedors. Però la cosa es va quedar en no res, malgrat que el robotet va caure simpàtic i avui és un objecte buscat. De fet, ha fet aparicions, jugables o no, a diversos videojocs:



Fixem-nos en el principi del vídeo del circuit Port Town de l'F-Zero GX, de la Gamecube.



Aquí és al contrari: mireu al final del vídeo. Són imatges del Wario Ware: Smooth Moves, de la Wii.



I és possible que soni molt als estimats lectors perquè és un dels pilots del Mario Kart DS (Nintendo DS)...



...i un dels lluitadors del Super Smash Bros. Brawl (Wii). En aquest vídeo hi ha un recull del seu pas pel joc. A banda d'aquests títols que he esmentat, ha fet cameos a d'altres jocs com ara el Wario Ware (Gameboy Advance), el Kirby's Dream Land 3 (Gameboy Advance) i el Pikmin 2 (Gamecube, Wii).

Podem dir, doncs, que tot i que com a accessori va ser un fracàs (era lent, una mica massa complicat per al públic objectiu infantil de Nintendo i en realitat no era imprescindible a l'hora de jugar als dos únics títols que en feien ús), el seu carisma i la seva simpatia l'han fet mereixedor de patir la curiosa i única transformació d'aparell a personatge present d'una manera o d'una altra en diversos videojocs, i serà recordat com si fos un més dels habitants de l'Univers Nintendo.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...