Què estàs buscant?

divendres, 29 de gener del 2010

Però d'això també hi ha videojocs?: Go! Go! Beckham!

Avui parlaré d'un estrany videojoc que fa temps que volia comentar. Sí, senyores i senyors, hi ha un joc dedicat al futbolista David Beckham, més conegut pel que fa fora dels estadis, i sobretot pel que fa la seva muller, que pel que fa dins, i que ara serveix còrners per tal que en Ronaldinho marqui de cap al gran AC Milan. 

 

Sí, no us enganyo ni és cap muntatge. És la caràtula del Go! Go! Beckham! Adventure on Soccer Island, de la Gameboy Advance, un títol de 2002 que va aparèixer només per a la portàtil de 32 bits de Nintendo i només al Vell Continent. Això ja fa presumir que no valia prou la pena exportar-lo, perquè si fos a l'inrevés, que només sortís al Japó no tacaria la imatge del joc, però que només aparegui al cul del Primer Món —tecnològicament parlant— és simptomàtic. 

Però... pel que sembla no era pas mal joc. Sí, una mica fàcil, argumentalment molt suat (el protagonista, en Beckham, ha de salvar l'illa del futbol del malvat Mister Woe), però sembla que era bastant divertit, i barrejar les plataformes amb el futbol, tot i que no era una idea original (ja s'havia fet al Marko's Magic Football, per exemple) va funcionar. 


Suposo que les estrebades són per culpa de l'emulador. El que no és culpa de l'emulador és que s'inspiri tan descaradament en el Super Mario World i la seva seqüela, el Yoshi's Island. Però bé, es veu que no estava gens malament, a banda de l'esmentada poca dificultat i una durada millorable. Per què no es va editar fora? No crec que calguin gaire estudis per deduir que aquest cartutx es devia vendre ben poc, i exclusivament per l'atractiu del personatge, que tenia tirada a Europa, però no als Estats Units ni al Japó. En aquella època, perquè ara (o fa relativament poc) potser sí. 

En fi, probablement el seu gran problema és el que el fa digne de ser comentat en aquesta secció, l'estupefacció que causa saber que existeix un videojoc basat en això, i el més que possible menyspreu, sense provar-lo, que en aquest cas, pel que sembla, és injust.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...