Què estàs buscant?

dimecres, 10 de març del 2010

Jocs que no van veure la llum: Time Diver. Eon Man (NES)

Time Diver: Eon Man és un joc de 1993 que havia de sortir per a la NES, desenvolupat per la mítica Taito, i tot i que estava acabat i fins i tot s'havia ressenyat a la revista Nintendo Power va ser cancel·lat per raons que no es van fer públiques. I la veritat és que tenia molt bona pinta.


Un beat'em up bastant ben fet, que aprofitava molt bé les capacitats tècniques de la 8 bits de sobretaula de Nintendo, i un argument interessant: el protagonista ha de combatre una organització criminal (fins aquí la part menys original) es mou en diferents línies temporals, tant en el present (1993, llavors) com en el futur o el passat. Curiosament, el present sortia sempre en primer lloc, però la resta de pantalles no sempre apareixien pel mateix ordre. Vegem-lo:


Si el vídeo està penjat és perquè se'n va fer una ROM i aquesta es va distribuir per internet, com passa també amb els jocs que sí que van sortir a la venda. Que en alguns països asiàtics sortís publicat de manera no oficial amb el nom de Time Diver: Avenger i amb el logo de Taito canviat per Nitra, segurament ha influït en el fet que en aquests moments sigui possible jugar-hi.


No és que hi tingui gaire a veure, si hem de dir la veritat, però aquest Wrath of the Black Manta (o Ninja Cop Saizô al Japó) de 1989 i també sota el segell de Taito se suposa que és la primera part del Time Diver. Vaja, que aquest segon se suposa que havia de ser la seqüela del primer, però el van canviar bastant en tots els sentits. 

Trobo que és una llàstima que al final no sortís aquest joc (oficialment), i m'estranya molt, perquè coses molt pitjors, però molt, han aparegut al mercat i s'han endut els calés de la gent. En aquest cas, però, no sembla que el problema sigui de la qualitat del títol. No vol dir que fos cap meravella, però jo crec que no estava malament. Hi ha qui diu que podria ser per por al fracàs comercial, i és normal, tenint en compte que estem parlant de 1993, quan la Super Nintendo ja duia un temps al mercat, i que el joc tampoc no era cap bomba. Vés a saber...


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...