Què estàs buscant?

dilluns, 14 de febrer del 2011

Sèries i videojocs: Beavis and Butt-head

Qui no coneix en Beavis i en Butt-head? Són els dos adolescents insuportables, vàndals i infames de la sèrie de dibuixos de l'MTV Beavis and Butt-head, que va tenir 200 episodis i un llargmetratge entre 1993 i 1997, a més d'alguns especials.

La gràcia de la sèrie eren les aventures de tots dos, però també els comentaris que feien dels videoclips que formaven part dels capítols, un concepte força original que feia que la sèrie s'emetés, encertadament, a l'MTV. Producte típic dels anys 90, no és gens estrany que també tinguessin aparicions al món dels videojocs, el primer dels quals amb el mateix títol que la sèrie:


Va sortir el 1994 per a tres consoles, una de les quals la Game Gear (i no per a la Master System, cosa poc habitual). Vegem com era la versió de la Mega Drive:


Aparentment és el mateix, o molt semblant, però sembla que cadascuna de les versions va ser desenvolupada per una companyia diferent. També va ser el cas de la de la Super Nintendo:



Però encara en van sortir més. El 1995 arribava als ordinadors l'aventura gràfica Beavis and Butt-head in Virtual Stupidity:



Per a PC van sortir altres títols, com el Beavis and Butt-head: Little Thingies (1996), una recopilació de minijocs com aquest tan constructiu que veurem ara (amb comentaris en alemany, però és el que hi ha. Val la pena deixar els altaveus connectats i sentir els efectes sonors):



També de 1996 tenim el Beavis and Butt-head: Wiener takes all, que és un joc de preguntes sobre la sèrie, i el 1998 sortia el Beavis and Butt-head: Bunghole in one, de minigolf:



El Virtual Stupidity va ser portat a la Playstation el 1998. Bàsicament és el mateix, però en posaré un vídeo perquè és de la versió japonesa i és curiós sentir-ne el doblatge:



Per acabar, aquell any 1998 sortia el Beavis and Butt-head de la Gameboy, consola per a la qual el més lògic hauria estat una versió el 1994, amb les altres, però coses més estranyes s'han vist:



Aquesta versió també és diferent de les altres, i és que també va ser una companyia diferent la que el va desenvolupar. Hi ha més videojocs d'aquesta parella de brètols dels que es podrien esperar, i sobretot hi ha diversitat de gèneres, però cap d'ells no va passar del notable baix, tot i que tampoc no n'hi va haver cap que fos escandalosament suspès. Segurament, però, són jocs només per a autèntics fans. 


2 comentaris:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...