Què estàs buscant?

dissabte, 19 de març del 2011

Videojocs polèmics: Juiced

El joc polèmic d'avui, més que pel seu contingut, ho va ser per l'anunci televisiu que el promocionava, un anunci que més enllà del fet que no fa gens de mal a la vista, és sexista i segons com s'interpreti fins i tot de mal gust. El Juiced, que va sortir el 2005 per a PC, Xbox, Playstation 2 i mòbils, és un joc de velocitat amb opcions de personalització dels cotxes, un concepte gens innovador, per altra banda. 



La versió de mòbil va ser la més ben valorada, i la seguia la de la Xbox, però en cap cas no va obtenir ni un 80% de mitjana, i al món dels videojocs ja se sap que per sota d'aquesta nota hi ha alguna cosa important que falla, però potser en aquest cas simplement és la competència en un gènere tan nodrit. Com a curiositat s'ha de dir que el Juiced era un joc desenvolupat per Acclaim, però va fer fallida i tot i que el tenia pràcticament acabat no el va llançar. El que va arribar a les botigues va ser la versió de THQ, que va agafar el relleu, o sigui que hi ha un Juiced inèdit. Com que estava tan avançat va "circular" per internet i força gent el va poder provar, i és per això que podem saber que la versió final i oficial és millor en tots els sentits, però esclar, no sabrem mai si Acclaim l'hauria acabat de polir o no.

El 2006 va sortir per a la PSP el Juiced: Eliminator, que va tenir una acollida bastant més freda, però no m'hi estendré més: hem vingut a parlar de la polèmica d'aquest joc i, com he dit, va ser provocada únicament per l'anunci, que tot seguit veurem:



Déu n'hi do. No hi ha dubte que tracta les dones com a objectes, gairebé literalment. És aquell tipus d'humor que fa gràcia a un determinat sector de la població, generalment masculí, però fins i tot per als homes, després d'una primera impressió agradable per raons òbvies, hauria d'acabar resultant ofensiu. Hi va haver gent que deia que el que s'hi veu es podria considerar agressió sexual, però no pixem fora de test. És irreal, no és possible fer això i per tant hauríem de debatre com s'hauria de tipificar en cas de poder-se fer.

2007 seria l'any de l'aparició de la tercera part de la saga, amb el Juiced 2: Hot Import Nights, que repetia a PC, Ps2 i PSP, però debutava a Nintendo DS, Playstation 3 i Xbox 360. També de notable, no més, van ser les notes que va rebre, i pel que fa a l'anunci... 



És un dels anuncis que se'n van fer, però he triat compartir aquest perquè s'hi poden veure diverses coses: evidentment el to ha baixat, tot i que continuen sortint-hi dones-objecte, el que passa és que dins el context de l'automoció en segons quins ambients ja passa. Però ull! Hi veiem una DJ i, sobretot, una pilot, que acaba amb els corredors masculins. Personalment hi veig un esforç per contrarestar la imatge que el joc havia adquirit amb aquell primer i desafortunat anunci.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...