Què estàs buscant?

dissabte, 23 de juliol del 2011

Primeres parts: Rayman

A aquestes alçades, tot i que no és una de les icones de la història dels videojocs, qui més qui menys sap qui és en Rayman, n'ha llegit el nom en alguna ocasió o fins i tot potser l'ha vist però no sap com es diu. És el protagonista del que amb el temps ha esdevingut una saga formada per la sèrie principal, els spin-offs i els ara més famosos Raving Rabbids, però com tot té un origen i el vull repassar.



El Rayman va sortir el 1995 de la mà d'Ubisoft per a la Playstation en exclusiva, però el 1996 va sortir també per a l'Atari Jaguar (que havia de sortir abans i era l'original però al final es va retardar), PC i Saturn. És aquesta la versió que tinc jo? No, encara no. Però el vull perquè quan el vaig conèixer jugant a la Playstation del meu cosí em va agradar molt, tot i que el compraré en Saturn perquè està millor considerada per la crítica.

Es veu que el de la Jaguar és diferent i té pantalles que a les altres versions no surten, d'altres que falten respecte a les versions en CD i, evidentment, té una pitjor banda sonora a causa del seu format, el cartutx. Anys després se'n van fer altres versions, com la de la Gameboy Advance, el Rayman Advance, o la de la Gameboy Color, que era una barreja del primer i el segon títol. També es pot aconseguir als sistemes de descàrrega DSiWare i Playstation Network. 


Parlant del joc en si, que va tenir crítiques entre bones i molt bones, és un plataformes en 2D totalment recomanable que s'agraïa fins i tot en una època de febre per unes 3D que encara estaven verdes però que començaven a tenir cara i ulls. El disseny de les pantalles de l'originalíssim Rayman, tot i que fa ús de les esmentades i clàssiques dues dimensions durant tota l'estona (cosa que per a mi no és dolenta, tot el contrari), és ple de color i d'humor i la diversió hi està assegurada. Si teniu l'ocasió de provar-lo no us el perdeu!





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...