Què estàs buscant?

diumenge, 14 d’agost del 2011

Videojocs i animació: Toy Story

Fa poc que m'han deixat la trilogia Toy Story en DVD, formada per Toy Story (1995), Toy Story 2 (1999) i Toy Story 3 (2010), que no havia vist. Bé, la primera sí, però fa moltíssims anys. Les altres dues, en canvi, les havia deixat passar. I em sap greu, perquè estan molt bé, molt. Fins i tot vistes ara, d'adult. Si sóc honest, mentre escric això encara no he vist la tercera, però és qüestió de dies i tothom en parla molt i molt bé. En realitat això passa amb totes les produccions de Disney Pixar, entre altres, i de fet s'aprecien més detalls i més humor intel·ligent amb ulls d'adult que de nen, però en fi, això són figues d'un altre paner. No cal dir que totes tres van ser un gran èxit, i no sorprèn que es fessin videojocs d'una franquícia tan sucosa, com tot seguit veurem.



El 1996, un any després de l'estrena de la primera pel·lícula, en va sortir el joc oficial, per a diverses plataformes, com la Super Nintendo (la del vídeo que hem vist), la Mega Drive, la Gameboy i PC. La versió de la Mega Drive era molt semblant a la de la Super Nintendo, però va ser especialment ben rebuda perquè al catàleg de la 16 bits de Sega no hi havia gaires jocs amb gràfics 3D renderitzats. A més, tot i que era força clavat al de la SNES, tenia un nivell exclusiu:



Aquest nivell també es trobaria a la versió d'ordinadors, mentre que la versió per a la Gameboy pretenia igualar les "grans", però quedava enrere per les seves limitacions tècniques:



De tota manera, tampoc no va ser un títol amb un èxit de crítica gaire espectacular, si bé es va vendre de meravella per la tirada que tenia el film. El que va agradar més, com hem dit abans, va ser el de la Mega Drive, que a Gamerankings.com, a més, consta com el títol de la saga amb més bona nota mitjana de tots. El 1999, coincidint amb l'estrena de la segona pel·lícula, apareixia el Toy Story 2: Buzz Lightyear to the Rescue, per a Playstation, Nintendo 64, Gameboy Color i Dreamcast, les dues últimes només als Estats Units.



Aquí vèiem la versió de la Playstation, que va ser la que va tenir més bona rebuda, però també podem mirar, per exemple, la de la Dreamcast:



Bàsicament és el mateix, però amb millors gràfics. Com a diferència destacable, la versió de la Nintendo 64 no tenia les escenes animades de les que sí que gaudien les seves germanes en format disc. La versió de la Gameboy Color també estaria bé veure-la, perquè per força era diferent:



Com podem veure, en aquest cas és un plataformes en 2D, i pels comentaris de la gent al vídeo... sembla que no va agradar gaire. El 2001, sense que fos la contrapartida en videojoc de cap pel·lícula en concret, arribava el Toy Story Racer, per a la Playstation i la Gameboy Color:



Aquest ja va agradar una mica més, però altre cop la versió de la primera portàtil en color de Nintendo deixava molt a desitjar, i si no mireu el següent vídeo:



Uns gràfics realment mediocres, oi? Tot i que hi havia un esforç per crear uns gràfics que intentaven ser en tres dimensions. Després de vuit anys de sequera arribaria, el 2009 i només per a la Wii, el Toy Story Mania!,



El gènere passava a ser el dels minijocs de disparar. Va rebre unes notes d'aprovat i poc més, però en la seva defensa s'ha de dir que incloïa un parell d'ulleres 3D, adequades per a sis de les pantalles 3D. I curiosament es basava en l'atracció Toy Story Midway Mania! dels parcs California Adventure i Hollywood Studios de la Disney. L'any següent, coincidint amb l'arribada de l'aclamada tercera pel·lícula de la saga, sortia el joc Toy Story 3 per a unes quantes plataformes, concretament les portàtils Nintendo DS i PSP, i les domèstiques Playstation 2 (que va sortir mesos més tard que la resta), Playstation 3, Wii, Xbox 360 i ordinadors.



Aquesta era la versió de la Xbox 360, però en general totes van rebre una bona acollida, amb una mitjana de notable baix, però notable al cap i a la fi. I veurem també la de la Nintendo DS, per posar-ne un altre exemple:



Tampoc no està gens malament, oi? La versió de la Wii i la de la Nintendo DS van ser les que van sortir més mal parades (per comparació), però tot i així se'n van sortir dignament. I això està molt bé, tenint en compte que els videojocs basats en pel·lícules, d'animació o no, no acostumen a agradar gaire. Per tant, tenim la presència de Toy Story als videojocs amb diversos intents, no tots igual de bons però per sort cap d'ells suspès per la crítica ni el públic, que ja és molt.









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...