Què estàs buscant?

dilluns, 7 de novembre del 2011

Jocs que no van sortir del Japó: Mario & Wario

Sembla mentida que amb un títol tan llaminer aquest videojoc no sortís del Japó i es quedés a la Super Famicom, la SNES japonesa, des que va aparèixer el 1993, però és cert. El Mario & Wario és un joc exclusivament japonès i no veurà mai la llum fora de l'arxipèlag.


Com podeu veure, no té res a veure amb el que estem acostumats a veure en l'Univers Mario, malgrat que sabem que a banda de les plataformes de la sèrie principal també l'hem vist en tota mena d'activitats que s'allunyen d'aquest gènere. 

El problema amb el Mario & Wario, que per altra banda sembla que està força bé, és que és "massa diferent". Per començar, s'hi ha de jugar amb el ratolí de la Super Nintendo, i no hi controlem en Mario (ni la Princesa Peach, ni en Yoshi, que són els altres protagonistes), sinó la fada Wanda, que interactua amb els objectes i enemics de cadascuna de les 100 pantalles per tal d'ajudar el personatge a avançar i trobar-se amb en Luigi, que li traurà del cap l'objecte que li ha col·locat en Wario amb l'objectiu d'impedir-li la visió. 



Trobo que és una llàstima que no hagi sortit del Japó, aquest joc. Em recorda, en certa manera, els Mario vs. Donkey Kong o el mateix Donkey Kong de la Gameboy. Tot i així, en jocs posteriors que sí que van sortir a Occident es van fer referències a aquest Mario & Wario, com ara al Pokémon Red o el Pokémon Blue de la Gameboy (dues versions del mateix joc), el Kirby's Fun Pak de la Super Nintendo i el Super Smash Bros. Melee de la Gamecube. Les referències, doncs, per als occidentals deixen de tenir sentit llevat que es conegui l'existència del títol de què he parlat avui. 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...