Què estàs buscant?

dijous, 29 de desembre del 2011

Còmics i videojocs: Daniel el trapella

He estat dubtant a l'hora de fer aquesta entrada. Dubtava perquè fa molt poc en vaig fer una de Cinema i videojocs, i sempre deixo passar almenys 7 entrades entre una entrega i una altra de la mateixa secció, i aquesta es podria classificar així, però l'origen de l'obra és al món dels còmics, de manera que al final m'he decidit per aquesta opció.


Daniel el Trapella, en realitat, és conegut sobretot, almenys a casa nostra, pels dibuixos animats. Havia tingut una sèrie amb actors de carn i ossos de 1959 a 1963, amb 146 episodis, i els dibuixos pels que coneixem el personatge es van emetre de 1986 a 1988 amb 78 capítols, amb 13 més en una nova sèrie el 1993. Tot plegat venia de la tira còmica diària creada per en Hank Ketcham el 1951, que encara es publica, però només se'n va fer un videojoc i va ser aprofitant la fluixa pel·lícula d'imatge real de 1993.


El Dennis the Menace (Dennis a Europa) de la Super Nintendo va ser desenvolupat per Ocean, companyia que ja tenia experiència en aquesta mena d'adaptacions, però l'acollida, per la poca informació que n'he pogut trobar, va ser més aviat freda.


I també va sortir per a la Gameboy, també del gènere de les plataformes i basat en la pel·lícula protagonitzada pel força desconegut Mason Gamble i amb la presència d'en Walter Matthau i en Christopher Lloyd. Malauradament això seria tot, perquè ni la pel·lícula animada de 2002 ni la segona pel·lícula d'imatge real, directament per al mercat domèstic, de 2007, no van motivar la creació de cap altre títol de la saga. 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...