Què estàs buscant?

dilluns, 5 de desembre del 2011

Sèries i videojocs: L'Inspector Gadget

Aquesta entrada la vaig pensar ahir, quan vaig engegar la televisió molt més d'hora del que és habitual, mentre esmorzava abans d'anar a un examen (sí, en diumenge), i vaig veure una mica de l'Inspector Gadget, una sèrie mítica de la història dels dibuixos animats que, com ja us podeu imaginar pel títol, té videojocs. Els repassem?



La sèrie es va emetre de 1983 a 1986 (i per molt que s'hagi reemès o redifós diverses vegades no té més de 88 episodis), però el primer videojoc arribava el 1987 i ho feia per al Commodore 64, el BBC Micro, el ZX Spectrum (inconfusible versió del vídeo) i l'Amstrad CPC. El seu nom, Inspector Gadget and the Circus of Fear. No sembla gaire bo, per això.


El 1992 sortia aquest per a ordinadors, amb el nom d'Inspector Gadget: Mission 1 - Global Terror!, que tampoc no sembla gran cosa, oi? Seria el 1993 quan n'arribaria un amb una mica més de cara i ulls, d'un gènere que trobo que li escau molt més:


Es tracta de l'Inspector Gadget, aquest cop a seques, un plataformes normalet però que sembla divertit i tot. Passarien, però, 7 anys fins que la franquícia va tornar a produir un videojoc, aquest cop doncs l'any 2000 (un any després de l'estrena de la pel·lícula d'imatge real protagonitzada per en Matthew Broderick) i per a la Gameboy Color:


Perdoneu que el vídeo no sigui gran cosa, l'he hagut de fer jo baixant el joc i gravant-lo amb la Hypercam. Bé, aquest era l'Inspector Gadget: Operation Madkactus, i l'any 2001 sortirien dos videojocs més protagonitzats pel personatge. Començarem pel de la Playstation, l'Inspector Gadget: Gadget's Crazy Maze:


Aquí el tenim canviant de gènere, com es pot veure, amb un joc de trencaclosques d'un aspecte gràfic que tampoc no afavoreix gaire la distinció del protagonista. L'altre joc d'aquell any era el de la Gameboy Advance (podeu treure-li el so, perquè és un vídeo amb comentaris d'un idiota, però no n'hi havia cap altre):


Es diu Inspector Gadget: Advance Mission i, com podeu veure, és un altre plataformes. La mateixa consola tindria un altre joc, amb un nou canvi de gènere, anomenat Inspector Gadget Racing:


Aquest joc va aparèixer el 2002 o el 2003, he trobat informacions contradictòries al respecte però podria ser per Nadal de 2002. El que sí que he trobat és que no va agradar gens, per pobre, repetitiu i amb només 3 circuits. Des del 2003 ens arriba el següent:


Un altre vídeo que no té la qualitat que m'hauria agradat, però és l'únic que hi ha. Correspon a l'Inspector Gadget: Mad Robots Invasion, per a Playstation 2, un altre que va rebre una acollida ben freda. El 2004 la saga repetiria a la PS2 (i tornaria a PC) amb Gadget & the Gadgetinis:


Altra vegada amb comentaris, què hi farem... Bé, aquest videojoc estava basat en la sèrie animada del mateix nom, que es va emetre als Estats Units entre 2001 i 2003 (d'aquí una mica el revival del personatge, que originava alguns dels jocs que he esmentat). I aquests serien tots els videojocs que s'han fet del despistat inspector per a videoconsoles o PC, però també n'hi ha hagut 2 per a iPhone, iPod Touch i iPad. El primer, el 2009:


Un plataformes, l'Inspector Gadget, amb una pinta força decent i que el 2010 tindria un company amb l'aparició de l'Inspector Gadget's M.A.D. Dash, del que veurem un anunci:


És curiós que hagués d'arribar el final de la dècada dels 2000 perquè arribessin aquests títols que ja van agradar una mica més, sobretot el segon. Penso que es va desaprofitar un material que podria haver donat al món uns quants videojocs almenys de notable, però per desgràcia no ha estat així. Tornarà algun dia per tal de fer les coses millor?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...