Què estàs buscant?

divendres, 20 de gener del 2012

Petits clàssics: Dr. Franken

Els lectors i les lectores més veterans recordeu, almenys d'haver-lo vist als catàlegs de les botigues que s'anunciaven als anys noranta a la Hobby Consolas, el Dr. Franken? He d'admetre que jo no hi he jugat mai, però sempre em va cridar l'atenció, i prova d'això és que tants anys després m'hagi vingut al cap com a protagonista d'una nova entrega de la secció de Petits clàssics. 


En aquest cas sí que no tinc cap dubte sobre la mida d'aquest clàssic. No és gran, evidentment, però tampoc mitjà. És clarament petit. En fi, posem-ne ja el primer vídeo:



El Dr. Franken, o The Adventures of Dr. Franken, era un senzill plataformes que ens demanava que ajudéssim en Franky, que no és res més que una versió de la criatura del Doctor Frankenstein (erròniament coneguda com "el Frankenstein!"), a trobar les parts del cos de la seva desmembrada xicota. Com podem sentir, la versió de la Gameboy té com a música la famosa Moonlight Sonata de Beethoven, que particularment m'agrada força.



El mateix que passava amb la versió de la NES, de 1993, que no va veure la llum. Per cert, també podem apreciar que la peça de la pantalla del títol és la Fuga número 2 en do menor BWV 847 de Bach. M'ho sabia de memòria? No, ho diu la Wikipedia. No conec els motius de la cancel·lació d'aquest títol en versió 8 bits de sobretaula de Nintendo, però sembla força complet, pel que podem veure al vídeo. I es veu que també se n'havia fet una per a la Game Gear, però tampoc no es va arribar a llançar. Sí que va sortir, el 1993, la versió de la Super Nintendo:



Com veiem és un altre rotllo, més modernet (les ulleres de sol i la música norantera ho deixen ben clar), i pel que he pogut veure és una versió que va agradar menys, i no m'estranya. Perd part de la gràcia, no trobeu? En fi, hi hauria una seqüela, el Dr. Franken II, va sortir el 1997 i només per a la Gameboy:



Disculpeu que hi hagi comentaris en àudio, però és l'únic vídeo que hi havia i us el volia mostrar igualment. Sembla que aquest va agradar força menys, i d'aquesta petita saga no se n'havia tornat a saber res més fins que va tornar el 2009, però d'una manera molt estranya.


No n'he trobat més informació, però es veu que va sortir, almenys als Estats Units, un Dr. Franken per a iPhone i iPod Touch, encara que per la foto (no n'hi ha cap vídeo, si no ja l'hauria posat) podem veure que es tracta de quelcom ben diferent, difícilment atribuible a la mateixa franquícia però que, com a mínim, hi coincideix en el nom. 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...