Què estàs buscant?

dimarts, 10 de gener del 2012

Videojocs i animació: Cars

Abans-d'ahir vaig veure Cars 2, una de les poques de Disney Pixar que no està disponible en català, i vaig pensar en fer una entrada sobre videojocs basats en aquesta saga de, de moment, dues pel·lícules protagonitzades per cotxes humanitzats i animats per ordinador. 


La primera pel·lícula, de 2006, va donar lloc a un videojoc, com era previsible, per a moltes plataformes. Concretament van ser, les dividirem per companyies, les següents: PSP, Playstation 2, Xbox, Xbox 360, Gamecube, Gameboy Advance, Nintendo DS, Wii, PC i Mac.


El veiem en el que em sembla que és la versió de PC, la més ben valorada, tot i que s'ha de dir que cap d'elles no va tenir una gran nota. Per tal de fer-nos-en una idea, aquesta va obtenir, segons GameRankings, una mitjana de 73,91%. 


Poso també la de la Gameboy Advance, per anar a buscar l'altre extrem pel que fa a aspecte visual, i de fet és la que té la nota més baixa, 53,63% a l'esmentada pàgina i un 4 a Meristation, pel que sembla pel control dolent i per la poca durada que té, principalment. Jo vaig provar la demo de la versió Xbox 360 (que gràficament deu ser la més semblant a la de PC) i he de dir que em va semblar lent per ser un títol de velocitat, i un pèl difícil de controlar. És el que en diuen, també, a les anàlisis. 


El 2007 va sortir el Cars: Mater-National, un títol no basat en cap de les pel·lícules i que apareixia per a PC, Gameboy Advance, Nintendo DS, Wii, Playstation 2, Xbox 360 i Playstation 3, versió aquesta que suposava l'estrena de la saga a l'actual consola de sobretaula de Sony i que és la del vídeo que he posat. Aquest va agradar un xic més i el més ben valorat va ser el de la Wii. I el següent ja seria el de Cars 2? Doncs no.


El Cars: Race-o-rama va sortir el 2009 per a PSP, PS2, PS3 (la versió del vídeo), Nintendo DS, Wii i Xbox 360. Aquest tornava a ser dels fluixets, però la versió de la Nintendo DS és la que va agradar més, dins el que cap. I aneu al minut 1.20, aproximadament, del següent vídeo:


És el The World of Cars Online, un curiós títol que barreja els gèneres MMORPG (joc de rol massiu en línia) i velocitat, i no n'he trobat informació, pel que fa a puntuacions, però sí que puc compartir amb vosaltres que es va estrenar el 2010 per a ordinadors i que els servidors es tancaran, segons la Wikipedia, el 8 de febrer d'aquest 2012.


El mateix 2010 sortia aquest Cars Toon: Mater's Tall Tales, basat en la sèrie d'animació de 10 episodis del mateix nom que, pel que sembla, continua en marxa. Va sortir per a Wii i PC i, com podeu veure, canviava de gènere per passar als minijocs, fórmula que sembla que no va triomfar gaire, per excessivament fàcil i curt.


Finalment (sembla mentida que s'hagin fet tants jocs de Cars) teníem, el 2011 i aprofitant l'estrena de la seqüela del primer film, va aparèixer el Cars 2. Les plataformes triades en aquest cas van ser la Playstation 3 (la més ben valorada a GameRankings), la Xbox 360 (la del vídeo i la segona que més va agradar), la Wii, la PSP, la Nintendo DS, PC, Mac, i la Nintendo 3DS i sistemes amb iOS per primera vegada. Però hi ha una coseta més:


No és un joc de Cars, però sí que hi apareix com a part de les pel·lícules triades per formar part d'aquest Kinect Rush: A Disney Pixar Adventure, exclusiu per tant de la Xbox 360 i el seu Kinect, un títol que sortirà aquest 2012 orientat al públic més jove.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...