Què estàs buscant?

divendres, 3 de febrer del 2012

Jocs que no van veure la llum: Gotham by Gaslight

El joc que no va veure la llum d'avui em fa una pena especial, perquè m'encanta en Batman i perquè amb l'alçada en què han deixat el llistó els de Rocksteady amb el Batman: Arkham Asylum i el Batman: Arkham City podem posar la mà al foc que aquest no sortirà mai. Però va ser un projecte i l'esmentarem.


Gotham by Gaslight és el títol d'una novel·la gràfica de la línia Elseworlds de DC, que són històries ambientades en universos paral·lels sense repercussió oficial a les col·leccions regulars dels personatges. En aquest cas ens mostra un Batman alternatiu, que al segle XIX s'enfronta a en Jack l'Esbudellador. 

De fet ja vaig parlar amb deteniment d'aquest còmic anomenat Batman: Luz de Gas en castellà quan el vaig llegir, i podeu veure'n el comentari aquí, però fa unes setmanes es van fer públiques unes il·lustracions d'un joc que hauria pogut veure la llum gràcies a THQ però que al final no ho va fer.


Són imatges que corresponen a la feina de la il·lustradora Julie Farrell, a qui havien encarregat proves per a aquest títol de to steampunk i basat en el còmic del mateix nom. Malauradament, se'n lamenta ella mateixa, era només un encàrrec de prova i el joc no es va arribar a desenvolupar.

Estaria bé que reprenguessin la idea, tot i que sempre es compararà amb els jocs de Rocksteady, però segurament és millor que ho deixem córrer.


I és una llàstima, perquè almenys pel que fa a l'ambientació i el disseny tenia una pinta extraordinària. De tota manera hem de lamentar una altra cosa: la dissenyadora havia penjat imatges del joc cancel·lat a la seva pàgina web, però tal com ens explica la Warner Bros. (propietària de DC Comics) l'hi va fer treure, canviant de parer després d'haver-li dit que podia exposar les imatges com a part dels seus treballs.

 
En realitat no hi havia cap imatge del joc en si, només menús dissenyats per ella, però l'artista va arribar a explicar que hi havia menús per a la part d'en Batman i menús per a la d'en Bruce Wayne. Potser s'hauria pogut controlar el personatge sense la seva disfressa superheroica? Ja no ho sabrem mai. O sí?

Edito gairebé un mes després perquè s'acaba de fer públic un vídeo del prototip, que segurament voldreu veure:



És evident que encara li faltava desenvolupament, però ens dóna una idea de l'ambientació que hauria tingut aquest joc que ja no veurà la llum.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...