Què estàs buscant?

dijous, 28 de juny del 2012

Els jocs més venuts de la Gameboy Advance

Avui fem una nova entrega de la secció dels jocs més venuts i parlarem dels de la Gameboy Advance, una consola el Top 5 de la qual ja us avanço que m'ha decebut una mica, i ara entendreu per què. Ara, tampoc no em sembla il·lògic, coneixent el mercat, que els 5 més venuts fossin aquests.



En el número 1... el Pokémon Ruby i el Pokémon Sapphire, dues versions del mateix joc (com passa sempre amb els de Pokémon, que vénen de 2 en 2), que van sortir el 2002 i van sumar 13 milions de cartutxos venuts. Reconec que en cas que t'interessi la saga ha de ser interessant fer el salt de la Gameboy o la Gameboy Color a l'Advance, una Super Nintendo portàtil. 



El que em sap greu és que al segon lloc del ranking ens els tornem a trobar, aquest com amb la parella Pokémon Fire Red i Pokémon Leaf Green, de 2004, que va sumar segons la Wikipedia 11,82 milions. En aquest cas eren remakes dels de la Gameboy, el Pokémon Blue i el Pokémon Red, que com ja vam veure també eren entre els més venuts de la primera portàtil de Nintendo.


El 2004 sortia també el Pokémon Emerald, aquest cop sense parella, perquè era una edició especial del Ruby i el Sapphire amb canvis a l'argument. Va arribar a 6,32 milions i se situa, d'aquesta manera, a la tercera posició del Top 5. 


Ja he dit abans que la Gameboy Advance era una Super Nintendo portàtil, i el seu catàleg es va encarregar de recordar-nos-ho, perquè està farcit de remakes de jocs de la SNES, com el Super Mario World: Super Mario Advance 2, de 2001, que es va vendre gairebé 4,2 milions de vegades. Inclou una versió del Mario Bros., joc de 1983 que es pot trobar també dins el Super Mario Bros. 3 de la NES i en el seu remake dins el Super Mario All-Stars, recopilatori en què de fet es basa aquesta versió del Super Mario World.


El mateix passava amb el Super Mario Advance, que consistia en traslladar el Super Mario Bros. 2 del Super Mario All-Stars a la Gameboy Advance, incloent també el Mario Bros. També va sortir el 2001 i va roçar els 4 milions.

Es per això que deia que el Top 5 de la GBA no m'agrada gaire: tot Pokémon i dos jocs d'en Mario que són, en realitat, remakes. Perquè la portàtil no va rebre cap joc de la mascota de Nintendo totalment original, encara que sí que va tenir el Super Mario Kart Super Circuit, que queda fora dels 5 primers llocs per poc, amb més de 3,7 milions de cartutxos venuts.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...