Què estàs buscant?

divendres, 20 de juliol del 2012

Els més difícils: Berzerk

Feia molt que no tocava aquesta secció, més del que m'hauria agradat, i quan he estat buscant candidats per a protagonitzar-la he descobert una història que si no fos perquè és certa hauria fet que la secció recuperada fos la de les llegendes dels videojocs, anireu veient per què.



Aquest és el Berzerk, creat el 1980 per Stern Electronics per a les recreatives i considerat per molts com el videojoc més difícil de la història. El concepte és senzill, hem d'anar passant pantalles i destruint els enemics que hi trobem, sortir per on puguem i anar a la següent pantalla.

Però com ja s'ha pogut copsar al vídeo, la dificultat va en augment i de tant en tant apareix un enemic ben bufó (és una cara somrient) però invencible que es coneix com a Evil Otto, nom que segons la Wikipedia ve del cap de seguretat d'una empresa on havia treballat l'Alan McNeil, el seu creador, perquè es veu que era un paio que feia força por.


I mireu si és difícil, que el 1981 va provocar la primera mort relacionada amb un videojoc, la del jove Jeff Dailey, que als 19 anys i després d'enregistrar una puntuació alta va morir d'un atac de cor, a causa de la tensió que havia viscut durant els darrers instants de la partida. El 1982 va ser un noi de 18 anys, Peter Burkowski, qui després d'aconseguir entrar al Top 10 dues vegades en quinze minuts, va morir també d'un atac de cor uns segons després d'abandonar la màquina.

Esgarrifós, oi? Però això no va impedir que es fessin algunes conversions domèstiques d'aquell joc maleït, concretament a l'Atari 2600, l'Atari 5200 i la Vectrex. Com tampoc no es deixarà de vendre el Diablo III, encara que recentment s'hagi sabut que un noi taiwanès ha mort després de jugar-hi durant 40 hores seguides i que fa uns mesos morís un altre home per causes molt similars. De fet, aquí tenim un vídeo que compara les versions, que ja que hi és l'aprofitarem:



I de la mateixa manera que no van faltar les conversions, tampoc no ho van fer els clons, com per exemple aquest:



És el Cybertron Mission, de 1984, per a la BBC Micro, l'Acorn Electron i el Commodore 64, però també hi havia, per exemple, el Robot Attack per al TRS-80 o el Talking Android Attack per al Dragon 32 i el Tandy Color Computer, tots ells sistemes força desconeguts. 

A més de la seva llegendària dificultat, el Berzerk també va ser un dels primers videojocs en incloure veus sintetitzades, amb frases que han passat a la història com ara Intruder alert! o Got the humanoid, got the intruder!, i tant el joc com les frases han estat referenciats en diversos programes de televisió, com ara Futurama, Els Simpson o My name is Earl

3 comentaris:

  1. Ostis tu, que curiós XDDDD

    realment hi ha videjocs xungos, però aquest, els gràfics em recorden tan a altres jocs... xD

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, perquè en aquella època eren molt rudimentaris, tot i que amb la tecnologia disponible es podien fer coses millors.

      Elimina
    2. doncs si xD Has fet alguna entrada sobre els snakes? xD els de nokia :P

      Elimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...