Què estàs buscant?

dijous, 15 de novembre del 2012

Còmics i videojocs: Hattori el Ninja

Us en recordeu, d'en Hattori el Ninja? Ens va arribar al Club Super 3 fa molts anys com a sèrie animada, amb gairebé 700 capítols i emesa originalment al Japó entre 1981 i 1987, després de Doraemon, l'altra obra dels seus creadors, la popularitat de la qual va permetre l'arribada d'aquesta. 

Doncs bé, en realitat, com molts dibuixos animats japonesos, té el seu origen en un còmic, que es va publicar al Japó entre 1964 i 1971 (per tant és anterior a Doraemon, que va estar en marxa de 1969 a 1996) i es va recopilar en 16 volums. I és clar, també va tenir un videojoc:



Es tracta del Ninja Hattori-kun, desenvolupat el 1986 per Hudson Soft en exclusiva per a la NES japonesa, és a dir la Famicom o Family Computer. I la popularitat de l'anime, que s'estava emetent en aquells moments, va fer que el joc fos un dels més venuts d'aquell any, amb aproximadament 1 milió i mig de còpies mentre va estar disponible a les botigues.



Com podeu veure repeteix la fórmula dels típics videojocs de ninges dels anys 80, alguns dels quals ja van protagonitzar una entrada d'aquest bloc, i si heu mirat el vídeo amb so haureu reconegut part de la melodia d'aquella mítica cançó d'entrada que, com tantes altres dels dibuixos animats que s'emetien en el llavors programa contenidor, va quedar gravada a la memòria de milers de nens i nenes de Catalunya. Melodia que també es pot sentir al primer vídeo, però molt més endavant que no pas en aquest. Nyi nyi!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...