Què estàs buscant?

diumenge, 2 de desembre del 2012

Còmics i videojocs: X, de CLAMP

Si no sou lectors de manga segurament no sabreu de què us parlo, però si us interessa el còmic japonès segur que, com a mínim, heu sentit a parlar de X, del grup d'artistes conegut com a CLAMP. Un manga amb un gran nombre de seguidors que, des de 2002, estem esperant que continuï perquè ara per ara està en pausa indefinida. 

Per tal de portar-ho millor sempre ens queden les seves adaptacions animades, que són una pel·lícula, una OVA i una sèrie de 24 episodis, però una altra manera de gaudir de X mentre esperem que les seves creadores la continuïn i l'acabin són, també, els seus videojocs, que curiosament van sortir el 2002, l'any que l'obra va entrar en pausa.


El primer, per un parell de mesos, és l'X: Card of Fate, un videojoc de cartes que es va llançar per a la Wonderswan Color i, per tant, només per la plataforma per a la qual es va crear ja podem deduir que no va arribar a Occident. L'altre seria aquest: 


L'X: Unmei no sentaku, que també he vist anomenat Unmei no tatakai, un títol de lluita 1 contra 1 amb personatges tridimensionals, probablement més adequat al tipus d'història que és, plena de combats, i que va sortir únicament per a la Playstation japonesa. Si ens hem de refiar de les puntuacions de la gent, perquè dels mitjans no se'n troben, sembla que no estava gens malament.

És curiós que no es llancés també per a la Playstation 2, llavors ja disponible al mercat, però suposo que en aquells primers anys la primera consola de Sony encara gaudia d'una enorme popularitat que li va permetre rebre títols que en circumstàncies normals de relleu generacional haurien acabat al catàleg de la nova plataforma.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...