Què estàs buscant?

dilluns, 23 de desembre del 2013

Videojocs i animació: Frozen

Des que els videojocs són productes consumits per les masses els títols basats en pel·lícules, tant d'imatge real com animades, han estat freqüents, com també ha estat freqüent el fracàs de combinar aquests dos productes, especialment quan s'ha volgut aprofitar la popularitat d'una franquícia per a fer-ne jocs llançats amb presses i sense atenció al detall. 

Un dels problemes tradicionalment més habituals dels videojocs basats en pel·lícules és voler seguir la història fil per randa, de manera que s'elimina el factor sorpresa i s'obté un producte lineal, allunyat del que vol el públic actual. Per això és encertat, independentment de la qualitat final del videojoc, enfocar aquestes adaptacions d'una altra manera, com s'ha fet amb Frozen: el regne del gel, la darrera pel·lícula de Disney, que vaig ressenyar a Cementiri de Pneumàtics.


Disponible des de novembre d'aquest 2013 i només per a la Nintendo DS i la Nintendo 3DS, no ens trobem davant del típic videojoc en què controlem la protagonista i hem de fer el mateix que li vam veure fer a la pel·lícula, sinó que en aquest cas tenim una història alternativa, en teoria situada després dels esdeveniments del film, i protagonitzada per l'entranyable Olaf, l'homenet de gel que a Frozen esdevé un excel·lent personatge secundari.


El Frozen: Olaf's Quest, del qual s'ha fet tan poca publicitat que m'ha costat confirmar que existeix (per exemple no surt als catàlegs de les botigues, tot i que a la web de la filial espanyola de Nintendo sí que hi apareix), és un plataformes amb elements de trencaclosques on ajudarem l'Olaf a sortir de les perilloses situacions en què, per culpa del seu exagerat optimisme i la seva candidesa, es fica. 

En els textos en què se'l promociona es parla de 60 pantalles amb tota mena de reptes adaptats, això sí, al públic més jove, i on podrem fer ús de les "habilitats" del personatge, algunes de vistes a la més que notable pel·lícula com ara llançar parts del seu cos desmuntable, i d'altres de noves com agafar objectes llunyans amb el cap o atacar els enemics fent-se una bola de neu.


És difícil de dir si estem davant d'un bon videojoc, perquè no n'he trobat cap anàlisi professional, si bé n'hi ha una que aporta una mica més d'informació, com ara que les pantalles són més aviat curtes, però divertides, i que són rejugables atès que s'obté una puntuació per estrelles que depèn de si ens hem limitat a passar-nos-la o bé hem recollit tots els objectes que se'ns proposava trobar.

Els pocs comentaris del públic que he pogut veure també el deixen força bé, sempre tenint en compte que s'adreça al públic infantil, és clar. És probable que per als adolescents o adults que busquem plataformes meravellosos aquest no sigui el nostre producte, o potser sí, però si de cas quan baixi de preu o si l'hem de regalar a algun infant del nostre entorn i li demanem que ens el deixi provar.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...