Què estàs buscant?

dimecres, 23 de juliol del 2014

Videojocs animats: Rayman

No és el primer cop que em passa, que m'oblido d'alguna de les seccions. En d'altres casos senzillament se m'acaben els temes, però no, en el cas dels dibuixos animats basats en videojocs passa que me n'havia oblidat, i em sap greu.

Sigui com sigui la rescato perquè, mentre buscava candidats, m'he trobat un cas que m'ha cridat l'atenció, i és el d'en Rayman, un personatge —i també el nom de la franquícia que protagonitza— que, en un discret segon pla, resulta que porta entre nosaltres 19 anyets, que es diu aviat, i sovint a través de jocs força bons. Com que en els darrers anys torna a estar de moda gràcies als excel·lents Rayman Origins i Rayman Legends, parlem de la sèrie d'animació que se'n va fer.


Amb el nom de Rayman TV Series, o també Rayman: The Animated Series, en realitat Rayman a seques al seu país d'origen, França, que és igualment el d'Ubisoft, companyia que va crear el personatge, la sèrie es presentava com una producció en 3D, que no són les 3D d'ara, sinó les imatges poligonals amb què en aquella època, finals els anys 90 (la sèrie va començar el 1999 i va acabar el 2000) s'entenia l'animació en tres dimensions. De fet, fa temps vaig parlar de l'adaptació animada de Donkey Kong Country, que també emprava aquesta tecnologia.

Argumentalment la sèrie ens presenta un circ galàctic els treballadors del qual viuen en règim d'esclavitud i han d'aguantar maltractaments de tota mena, fins que l'amo del circ contracta en Rayman gràcies a les habilitats que li coneixem dels videojocs i aquest, evidentment, esdevé l'heroi que els alliberarà tots, si bé és cert que a partir de llavors viuran en llibertat però mirant enrere contínuament. A la sèrie hi ha personatges que apareixen en alguns dels videojocs i d'altres de completament originals, però inspirats igualment per cares conegudes de la saga.


Eren episodis de poca durada, de fet si no vaig errat aquest és l'episodi 2 sencer, i Ubisoft, que la produïa, n'havia planificat 13 per començar, però la cosa no va anar bé, el producte no tenia prou qualitat i, segons la Wikipedia, va fallar el finançament, que curiosament venia del govern del Quebec

El cas és que només se'n van emetre quatre episodis, amb un cinquè inèdit quan estava a punt d'acabar la seva producció, i així es va veure a França, Alemanya i els Països Baixos. El pitjor és que a diferència del que acostuma a passar amb aquesta mena de dibuixos animats, Rayman tenia una història en marxa que va quedar inacabada. També va sortir en format domèstic, concretament en VHS, que és l'únic suport en què va arribar en anglès als Estats Units (allà no es va arribar a emetre), i curiosament al repartiment de veus trobem en Billy West, un clàssic que entre altres coses va fer en Fry de Futurama

Sembla que també està disponible en DVD, només a França i Bèlgica tot i així amb els àudios en francès, anglès i alemany. No puc comprovar si s'inclou o no, però ja que es va vendre a Bèlgica i s'havia emès a Holanda, per què no hi ha l'àudio en holandès, llengua tant dels Països Baixos com de Flandes? En qualsevol cas és un producte molt difícil de trobar, perquè la tirada que se'n va fer va ser molt limitada.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...