Què estàs buscant?

dijous, 25 d’agost del 2016

Videojocs animats: Twinbee

Avui parlaré d'un clàssic dels shoot'em ups, o shmups com en diuen ara, o jocs de naus, o matamarcians que es deia abans. Però no per fer un homenatge a un títol tan important com aquest, no -tinc el primer en MSX, però no es pot dir que el conegui profundament-, sinó per veure els dibuixos animats que es van fer basats en aquest producte.

Twinbee va néixer com a recreativa el 1985 gràcies a la llegendària Konami, era un videojoc de naus amb personatges molt bufons que recorden els dissenys dels invents de Dr. Slump, i destacava per la possibilitat d'incrementar el nostre poder segons les vegades que disparéssim a unes campanes que canviaven de color amb cada tret, a més de permetre que hi juguessin dues persones alhora. Aquell primer joc va ser convertit a MSX i Famicom l'any següent i va tenir diverses seqüeles i rellançaments al cap dels anys.


No repassaré, com deia, el joc ni la saga, potser en un altre moment, i a més ja ho ha fet molta gent que en sap molt més que no pas jo, però no hi ha dubte que Twinbee és una saga clàssica del gènere que més o menys tothom coneix.

La seva popularitat es va manifestar també en forma de productes relacionats, com ara el radio drama que es va fer el 1993 per tal de promocionar el Pop'n Twinbee de la Super Nintendo, adaptacions a còmic i també dibuixos animats o anime, que és del que parlo avui.



La primera d'aquestes adaptacions, de la qual vèiem un fragment al vídeo, va ser un curtmetratge de 1994 que es basava en un altre joc de la Super Nintendo, el Pop'n Twinbee: Rainbow Bell Adventure, de plataformes. Tenia el títol de Twinbee Winbee 1/8 Panic.

No he trobat vídeos ni imatges que estigui segur que pertanyen a un altre curt, de 1998, que amb el títol de Twinbee Kaigan Monogatari es va llançar com a pròleg de l'última adaptació animada que veurem:



Es tracta d'una OVA (animació publicada directament per a la seva venda en format domèstic), Twinbee Paradise, que va tenir 3 episodis, concretament Venus no hohoemi, Manatsu no shinkirô i Aku yo fukkatsu seyo!, i que van sortir per separat el 1999 tant en VHS com en Laserdisc.

En aquest cas la base era la ficció radiofònica esmentada més amunt, però tant en unes adaptacions com en les altres els personatges eren els que es van presentar al Detana!! Twinbee, el cinquè joc de la saga (segon per a recreatives) i van sortir a partir de llavors, sobretot en Light, els seus cosins Pastel i Mint i el doctor Cinnamon, avi de tots tres i inventor de les naus Twinbee i Winbee.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...