Què estàs buscant?

divendres, 6 de juliol de 2018

El personatge: Max i Scott

Avui volia fer una entrada sobre un personatge, i al final he pensat en dos, perquè van junts i els he tornat a veure en reconnectar amb una de les meves sagues preferides dels videojocs. Són personatges molt petits en importància, i és per això que m'han agafat ganes de parlar-ne.

L'Street Fighter II, la primera versió, la de 1991, és un dels títols més importants de la història del gènere de la lluita però també dels videojocs en general. Tothom el coneix, és una franquícia gegantina i tant ell com les seves revisions han fet ombra, des de sempre, tant a la primera entrega com a les posteriors. 


També coneixem els seus personatges, almenys els 12 primers que van sortir (els afegits Cammy, T. Hawk, Fei Long i Dee Jay ja fa força anys que volten, però crec que estareu d'acord amb mi en l'afirmació que no han arribat mai a assolir l'estatus dels altres).

Però... què passa amb aquells dos lluitadors que apareixien a la introducció de la versió original de recreativa?El lluitador blanc clavava un cop de puny al negre, que queia, i la càmera se n'anava cap al capdamunt de l'edifici, on se'ns mostrava el logo del joc, mentre sonava una melodia tan mítica com la de qualsevol dels escenaris on sí que podíem disputar combats.

També podríem dir que el lluitador amb samarreta pegava el que no en duia, i evitaríem acusacions de racisme, tot i que trobo que dir que un és blanc i l'altre és negre no és pas una descripció racista. Bé, el fet de parlar-ne ja ens hi fa caure, en allò que volem evitar. Malament. Però el cas del possible racisme de l'escena s'ha discutit al llarg dels anys, i ha tingut conseqüències.L'escena d'introducció la podem veure a les diverses versions de l'Street Fighter II i les revisions que no es diuen "Super", però destaca aquesta, la de l'Street Fighter II' Champion Edition de la Mega Drive, on van canviar en Max i el van fer blanc i rosset. Per si de cas.

Sigui com sigui, amb el culte que hi ha amb aquesta saga, és normal que els seguidors parlessin d'aquests dos personatges i especulessin amb els seus orígens. Una teoria que he vist que està força estesa és que es tracta d'en Mike i en Joe de la primera entrega, del fosc Street Fighter original. Personatges que no tornarien a sortir, encara que en Mike va ser reconvertit en el lluitador que aquí coneixem com a Balrog i que al Japó es diu M. Bison, encara que no és oficial -però sí que hi fa broma la mateixa Capcom a l'Street Fighter V, en un dels finals-.

Quina llàstima no poder-los fer servir, oi? Al capdavall són personatges mítics de la saga, i amb les plantilles que tenen els seus jocs més recents hi podrien tenir cabuda perfectament.


Precisament sobre aquest videojoc hi ha una pàgina web anomenada CAPCOM: Shadaloo C.R.I., on el 2016 van aparèixer dues misterioses fitxes de personatges que corresponien a un tal Max, nord-americà aficionat a les apostes i que fuig de les coses senzilles...


...i un tal Scott, també nord-americà, en aquest cas aficionat a la lluita al carrer (fent honor al nom de la saga) i que odia els insectes.

Això va fer especular la gent amb la possibilitat que acabessin sent personatges controlables en una futura actualització de la cinquena entrega numerada de la saga, però al final no deixen de ser dues fitxes entre més de 250 que hi ha a l'esmentada pàgina web.On sí que veiem un d'ells, però, és en aquesta escena de la modalitat A Shadow Falls de l'Street Fighter V, i és per això que existeix la fitxa. Es tracta d'en Max, derrotat -sempre li toca el rebre- a mans de l'Alex.

No es pot dir que la porta de la seva participació real en aquest o futurs videojocs estigui tancada, però de moment el que tenim és que Capcom els recorda, els ha posat nom i ara una mica de rerefons i tot.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...