Què estàs buscant?

dijous, 20 de setembre del 2018

Videojocs animats: Earthworm Jim

He hagut de repassar a l'història d'aquest blog, amb més de 1.100 entrades publicades, si n'havia dedicat alguna a aquesta adaptació, i sorprenentment no, de manera que ja tinc l'excusa per fer una nova entrega dels videojocs que han passat pel format dels dibuixos animats.

En aquest cas es tracta d'un personatge i un univers molt susceptibles de funcionar bé a la petita pantalla, i resulta que hi va estar força temps, pel que acostuma a passar amb aquestes adaptacions.


Ja ho deveu haver endevinat pel títol, però parlo de l'Earthworm Jim, el simpàtic cuc de terra convertit en superheroi gràcies a un uniforme que va protagonitzar un divertit plataformes d'acció, amb seqüeles i versions per a diversos sistemes però que es va estrenar en termes absoluts a la Mega Drive.

Amb el protagonista ja n'hi podria haver prou, però aquell joc -bé, els dos primers, els més populars- tenia un humor esbojarrat que el feia digne d'aparèixer en d'altres mitjans, i sí, va tenir aquesta sèrie de televisió de 2 temporades entre 1995 i 1996 a la cadena Kids' WB dels Estats Units.


Aquí en podem veure la seqüència d'entrada, que ens permet fer-nos una idea de la mena d'aventures que ens trobarem al llarg dels seus 23 episodis en què trobem tant el protagonista com altres personatges de l'Earthworm Jim i l'Earthworm Jim 2, com per exemple en Peter Puppy, el gos ajudant d'en Jim, o la princesa What's-Her-Name.

Són històries autoconclusives amb els típics dolents que volen dominar l'univers o prendre-li a en Jim l'uniforme que el fa tan especial, i com a curiositat, normalment hi ha una història extra protagonitzada per algun dels seus enemics però sense la presència del cuc. 


Aquí en tenim el primer episodi, modificat per tal d'evitar la censura de Youtube pel que fa al copyright, i si ens hi fixem, la veu del protagonista és la d'en Dan Castellaneta, que és la veu d'un tal Homer Simpson en anglès, la llengua original tant d'Earthworm Jim com dels dibuixos d'Springfield. 

Normalment les adaptacions animades de videojocs no duren gaire perquè no són gaire bones, però en aquest cas va tenir molt bones crítiques, i es va emetre tant als Estats Units com al Regne Unit i Irlanda. A Austràlia i Nova Zelanda va arribar quan es va editar en DVD. 

Potser aquest matrimoni feliç l'hauríem d'atribuir al fet que el creador, guionista i productor executiu de la sèrie era en Doug TenNapel, que a més d'estar ficat al món de la televisió també és dibuixant de còmics i va participar en la creació de diversos videojocs, entre els quals, sí, els dos primers Earthworm Jim, dels quals va ser el creador. Per tant, va ser el responsable d'uns videojocs d'èxit i ell mateix els va adaptar a la televisió, i la jugada li va sortir rodona.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...