Què estàs buscant?

dijous, 15 de desembre del 2022

El personatge: Masuyo "Kissy" Tobi

L'altre dia parlàvem d'un dels videojocs més emblemàtics de Namco, el Dig Dug, amb les seves seqüeles i els seus clons, però també vaig dir que hi havia un encreuament amb Mr. Driller i que tornaríem a parlar de les relacions familiars del protagonista del clàssic dels 80.

Avui ha arribat el moment de fer-ho, perquè a la secció El personatge parlaré d'un que no coneixia fins ara, ho he d'admetre, i que m'ha semblat prou interessant tant pel joc que protagonitza com pel lore que se'n va derivar.

És la Kissy, després coneguda com a Masuyo Tobi, que va protagonitzar el 1985 l'arcade de Namco Baraduke, també anomenat Alien Sector, un run and gun que quan es publica aquesta entrada fa poc que s'ha rellançat en consoles modernes a la línia Arcade Archives de Hamster.

La Masuyo és membre de la United Galaxy Space Force, o UGSF, una organització que Namco va presentar el 2011 i amb la qual, retroactivament, va relacionar títols relacionats amb l'espai de tota la seva història, un dels quals el Baraduke, però també la saga Galaxian, el Burning Force o Mr. Driller.

La seva missió al títol en què va debutar era salvar els alienígenes ciclopis Paccet dels malvats Octi, i quan ho aconseguia se'ns presentava la pantalla del final, que mostrava això:

Entre altres coses diu "you are a brave man", afirmació contradita per la imatge que es veu a la part inferior, en què es revela que el personatge que havíem controlat fins ara era una dona. Sí, hi va haver una aventura espacial amb protagonista que al final es revelava que era femenina un any abans del cas del Metroid amb la Samus Aran!

El 2005 va aparèixer, ja amb la cara ben visible i línies de diàleg, a l'RPG tàctic i exclusiu de les PlayStation 2 japoneses Namco x Capcom, que era un crossover de personatges de les dues companyies, i hi feia equip amb la Hitomi Tengenji, la protagonista del Burning Force.
 

I ara el safareig: l'any 2000 va sortir com a carta col·leccionable al Mr. Driller 2, saga protagonitzada per en Susumu Hori, que invertit, hori susumu, vol dir "continuar foradant". Quan vaig parlar del Dig Dug vaig dir que el seu protagonista, en Taizô Hori, tenia un nom que invertit (horitai zô!) significava "vull foradar!". Doncs bé, no és casual: a la saga Mr. Driller i les seves escenes narratives se'ns explica que el protagonista del Dig Dug és el pare d'en Susumu, i la seva mare, que apareix també en aquestes escenes que retraten les dinàmiques familiars (amb un altre germà, l'Ataru Hori) és la nostra estimada Masuyo Tobi. Per cert, "tobimasu yo" significa "sé volar!". 

El cas és que, d'acord amb el lore de Namco que es troba en diverses wikis, en Taizô Hori i la Masuyo Tobi estan divorciats, i en còmics oficials com aquest podem deduir que tenien força diferències -algunes de les quals causades per la relació que té en Taizô amb els seus fills-, a més que en escenes dels Mr. Driller ens assabentem que alguna vegada ell havia posat les seves fans per davant de la seva dona. 


Sigui com sigui, la protagonista del Baraduke no és un personatge oblidat de la companyia que la va crear, i que sembla que cuida força els seus personatges -no oblidem la família Pac-Man-. La tornarem a veure, però, a ella? El temps ho dirà.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...