Què estàs buscant?

dimecres, 19 de gener del 2011

Llegendes dels videojocs: Tails Doll

Avui vinc amb una altra llegenda de la història dels videojocs, que en realitat ja havia esmentat  breument quan vaig parlar del personatge d'en Tails, el company d'en Sonic. Avui intentaré parlar amb una mica més de profunditat del Tails Doll.


Vaig fer una entrada, fa poc, sobre el Sonic R, un dels jocs de la meva infantesa o, més ben dit, adolescència. En aquell joc de velocitat, els personatges desbloquejables eren el Dr. Robotnik (ara Dr. Eggman), la seva versió mecànica, el Sonic superguerrer, el Metal Sonic, el Metal Knuckles i aquest Tails Doll, que més que un robot és un peluix que sembla teledirigit i que va flotant. 


Aquí el veiem com a personatge jugable, en la versió de PC del joc, que tenia millores com ara els efectes climàtics. Bé, en realitat és un personatge més, però va generar una llegenda urbana videojoquística segons la qual un nen havia mort d'un atac d'epilèpsia mentre s'esforçava per desbloquejar-lo. I com que no estava diagnosticat de la malaltia ni hi havia antecedents a la família, la llegenda estava servida.

Fos veritat o no, la història va circular i la gent va començar a dir que el Tails Doll existia i que es presentava a la gent per anunciar-li la seva mort. Sega sabia que això no era veritat, però no va tornar a fer servir un personatge que, per altra banda, és un dels millors del Sonic R. Es diu que apareix en un minijoc del Sonic Adventure, però en realitat el que es veu són uns quants peluixos d'en Tails, igual que se'n veuen d'en Knuckles i d'en Sonic. On sí que apareix de manera oficial i per darrera vegada és en una carta del Sonic Rivals. Vegem el següent vídeo:


Es tracta d'una modalitat de joc en què s'ha de jugar a tocar i parar ("Tag 4 Characters" dins "Time Attack") i la llegenda diu que moriràs si ho fas amb el Tails Doll i atrapes el Metal Knuckles, el Metal Sonic, el Dr. Robotnik metàl·lic i el Sonic Superguerrer, que ha de ser l'últim o no funcionaria.

Altres maneres de morir que circulen per la xarxa (i sempre hi ha versions lleugerament diferents) són escoltar les cançons Can you feel the sunshine? o Living in the City amb els llums apagats, en el sentit normal o invertides. Hi ha gent realment obsessionada amb aquest tema i un munt de vídeos a Youtube que proven de demostrar o desmentir els rumors, així com paròdies i bromes de gust divers. Un tema certament curiós. 

Hi ha versions més rebuscades, que inclouen coses com ara el Tails Doll sortint de la pantalla del televisor, del mirall del lavabo, matant-te, transformant la teva família en peluixos o matant-los directament, i fins i tot que en comptes d'escoltar les cançons que deia abans s'han de cantar (a l'inrevés, esclar). Una bona pila de collonades que hi ha gent que no gosa comprovar, mentre d'altres s'estimen més "jugar-se la vida". Casualment, quan algú diu que ho ha provat i que no li ha passat res, sempre salta algú altre que diu que només funciona en una altra versió del joc (recordem que el Sonic R és de la Saturn, però que també va sortir per a PC i que és al recopilatori Sonic Gems Collection, de la Playstation 2 i la Gamecube). 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...