Què estàs buscant?

dijous, 29 de setembre del 2011

Els primers jocs de la Nintendo 3DS

Ja ho vaig dir l'altre dia, i jo mateix em vaig donar una idea per a l'entrada d'avui: els primers jocs de la Nintendo 3DS. Una consola que va aparèixer al Japó el 26 de febrer d'aquest 2011, a Europa el 25 de març i als Estats Units el 27 del mateix mes, i que ha estat criticada, entre altres coses, per haver sortir amb un catàleg sense grans pesos pesants. Això no vol dir, però, que no tingui uns quants títols de llançament que valgui la pena repassar ara, en una entrega més d'aquesta secció.

Començarem pel Japó, que és on va sortir primer, i deixarem de banda un títol que surt al llistat dels jocs de llançament però que més que un joc és una aplicació, AR Games, per experimentar amb una de les característiques de la consola, la realitat augmentada. Tampoc no posaré vídeo de l'Asphalt 3D, que vaig comentar precisament l'altre dia. En canvi, sí que toca parlar d'aquest:


Donades les característiques de la consola i que encara no n'hi ha emuladors, molts vídeos han de ser així, gravats realment sobre la màquina. En fi, dit això cal dir que el joc és el Combat of Giants: Dinosaurs 3D, que al Japó va sortir el mateix dia que la Nintendo 3DS i als Estats Units també, però a Europa uns dies després. El que ve ara sí que, de moment, només és al Japó, i no arribarà a Occident fins el 2012:


Professor Layton and the Mask of Miracle, que com sol passar amb aquesta popularíssima saga surt del Japó amb molta mandra i ens arriba força tard. En canvi, els títols que esmentaré a partir d'ara també van ser de llançament tant als Estats Units com a Europa. 


Bé, aquest no l'hauria ni d'esmentar, perquè és un dels minijocs que vénen amb la consola fent servir la realitat augmentada, però es diu Face Riders. Continuem:


El Bust-a-Move Universe és l'enèsima entrega de la mítica saga, i malgrat que de tota manera no es poden captar les 3D estereoscòpiques de la consola en vídeo, és d'aquells títols que ja es veu que no fan gaire ús d'aquesta característica. I ara anem amb el retorn d'un "clàssic":


Més mascotes per cuidar amb la consola, més del mateix... però amb un afegit: Nintendogs + Cats ens presenta, després de diverses versions de la franquícia a la Nintendo DS, els gats. Ara un de velocitat bastant més decent que l'Asphalt 3D:


El Ridge Racer 3D, de Namco, una icona de la velocitat en consoles de gràfics poligonals des de la primera Playstation. Canviant radicalment de gènere tenim el següent:


Es tracta del Samurai Warriors: Chronicles, part de la sèrie Samurai Warriors, que a més suposava l'estrena del gènere ara conegut com a hack and slash a la nova portàtil de Nintendo. Tornem a canviar de gènere i passem al futbol:


Sí, el Pro Evolution Soccer 3D amb un Barça-Madrid narrat en japonès. El vídeo val la pena encara que sigui només per això, tot i que no cal veure'l fins el final. De fet, millor que no. I ara el que, per a mi, era el joc més atractiu del catàleg inicial de la consola:


Una aconseguidíssima versió portàtil, aquest Super Street Fighter IV 3D Edition, un dels grans de la lluita només començar. No està gens malament. Ara ens n'anem a Europa, on a banda dels títols que he dit (llevat del Bust-a-Move Universe i el del Professor Layton) s'hi van afegir uns quants:


Aquest és el Lego Star Wars III: The Clone Wars, que va sortir per a gairebé totes les altres consoles, també. Només va faltar la Ps2. Un altre dels que es van afegir al catàleg de la màquina en arribar a Europa va ser un del que ja havíem parlat, en realitat:


És el Pilotwings Resort, la tercera part d'una saga de Nintendo no gaire fructífera però sí molt popular. I ara un altre retorn, en aquest cas d'un personatge que no es casa amb cap companyia:


El Rayman 3D, entrega per a la Nintendo 3DS de les aventures d'un personatge que ja té uns anyets dins la història dels videojocs, com vam poder veure fa un temps. Sega també hi havia de dir alguna cosa, en la inauguració de la consola de la que abans havia estat rival directa:


La va dir amb aquesta entrega del ja clàssic Super Monkey Ball, aquest cop amb el cognom 3D, per variar una mica i distingir-se de la resta de títols. El següent vídeo és en realitat una ressenya, però no n'hi havia de gaire millors:


The Sims 3, aquesta vegada sense la "D", tenia d'aquesta manera també una versió per a la Nintendo 3DS. Acabarem amb el Vell Continent amb dos jocs de la mateixa franquícia, la de Tom Clancy. El primer és el Ghost Recon: Shadow Wars.


I el segon és l'Splinter Cell 3D, que és el remake d'un clàssic dels 2000. Pel que fa als Estats Units, on la consola va sortir en últim lloc (encara que fos per dos dies de diferència), a banda dels que hem dit fins ara (amb l'excepció del Professor Layton, esclar, però amb la presència del Bust-a-Move Universe a diferència d'Europa), hi va haver dues incorporacions més:


El Madden NFL Football, un títol amb poca sortida a Europa, ja ho sabem. I acabem amb un altre que a Europa sí que va sortir, però unes quantes setmanes més tard:


És l'Steel Diver, un joc de submarins amb què acabarem aquest repàs als videojocs que van acompanyar la Nintendo 3DS al seu llançament. Poques coses destacables, que no és el mateix que dir que no n'hi havia cap, a l'espera dels propers dos mesos, en què sortiran els primers títols grans de debò per a la portàtil, com el Super Mario 3D Land o el Mario Kart 7.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...