Què estàs buscant?

dimecres, 7 de desembre del 2011

Jocs estranys: Itadaki Street

El joc estrany de què vull parlar avui no és ben bé un joc, sinó una saga, i és estrany no perquè sigui absurd o boig com els que hem vist normalment en aquesta secció, sinó perquè és força curiós i parteix d'una idea que en principi no és gaire pròpia d'un videojoc: un joc de taula estil Monopoly, i amb personatges, almenys a les entregues més modernes, dels universos Mario, Dragon Quest i Final Fantasy.



L'Itadaki Street: Watashi no o-mise ni yottete va sortir per a la NES japonesa el 1990 i, com es veu al vídeo, és un joc de taula en forma de videojoc, però no té res a veure amb els de minijocs com ara els Mario Party, que serien la primera referència que ens ve al cap en pensar en aquest gènere. Els Itadaki Street s'assemblen més al Monopoly: es tracta d'anar comprant i venent propietats i s'hi juga per torns. També heu pogut veure al vídeo que, llavors, encara no hi sortien personatges coneguts.


En aquesta segona part, Itadaki Street 2: Neon sign wa bara iro ni, per a la Super Nintendo japonesa, de 1994, hi podem veure un dels monstres dels Dragon Quest, saga que comparteix creador amb els Itadaki Street. En canvi, a l'entrega de 1998 no hi apareix cap personatge conegut:


Era l'Itadaki Street: Gorgeous King, de la Playstation, que seria l'últim fins que el 2002 va aparèixer l'Itadaki Street 3 per a la Playstation 2:


Sembla mentida que una proposta així triomfés i produís tantes entregues. Hom diria que per a ordinadors encara haurien tingut una mica de sentit, però no tant en consoles. Sigui com sigui, la cosa no va acabar aquí i el 2004 sortia el Dragon Quest & Final Fantasy in Itadaki Street Special:


La unió d'aquests gegants de l'RPG japonès, autèntiques llegendes per si mateixes, per tal d'aportar personatges a aquesta curiosa saga va augmentar, sens dubte, l'interès pel joc, tant per als que ja gaudien dels Itadaki Street com per als que pensaven, com jo, que no seria el gènere dels videojocs més atractiu del món. El publicava Square Enix, que sortia de la fusió, el 2003, de Square (Final Fantasy) i Enix (Dragon Quest). Que un any deprés fessin aquest joc no devia ser pas casualitat.


I el que va començar com un especial devia funcionar força bé, perquè el 2006 va sortir aquest Dragon Quest & Final Fantasy in Itadaki Street Portable, per a la PSP. El 2007 la saga va fer el salt a la Nintendo DS i es va reorientar en un sentit que hauria estat impossible en una consola de Sony:


Barrejar Dragon Quest i Mario era possible a Itadaki Street DS, cosa que no impedia que s'hi poguessin afegir personatges de Final Fantasy, però bé, en tot cas era un interessant gir que, malauradament, no va arribar a Occident tot i la renovada popularitat dels Dragon Quest i la innegable de la mascota de Nintendo. El 2010 sortia el Dragon Quest & Final Fantasy in Itadaki Street Mobile, del que no he trobat cap vídeo, i finalment aquest 2011...


L'Itadaki Street Wii va sortir el dia 1 de desembre, abans-d'ahir dia 5 als Estats Units com a Fortune Street i el proper dia 23 sortirà a Europa com a Boom Street. Serà la primera entrega per a la Wii i la primera que arribarà a Occident i veurem com hi reacciona el públic, perquè sí, hi surten personatges de l'univers Mario i de diversos Dragon Quest, però no deixa de ser un joc estrany i, com deia abans, en principi poc atractiu. En tot cas podem dir que és una fita que per fi n'hagi arribat un, de manera que potser li hauríem de donar una oportunitat.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...