Què estàs buscant?

dissabte, 14 de gener del 2012

Els jocs més venuts de la NES

I una altra secció que se m'acut, un motiu de satisfacció com sempre que això passa perquè dóna vida a un bloc que és a punt de fer 3 anys i que des de gairebé sempre ha tingut noves entrades cada dos dies. Avui inaugurem la secció dels jocs més venuts de cada consola, una secció que lògicament té un límit perquè no hi ha tantes dades disponibles (sí moltes més consoles del que ens pensem, però sovint poca informació) i perquè no podem treballar sobre l'actual generació si no ha acabat el seu cicle. Així que comencem amb la llegendària NES, la consola on vam començar a veure en Mario fent salts i assassinant tortugues.



Precisament el seu primer joc en solitari és el que més es va vendre, segons la Wikipedia, de la consola de 8 bits de sobretaula de Nintendo. El Super Mario Bros. (1985), del qual ja vaig parlar, hauria venut més de 40 milions de cartutxos. Un joc que va canviar el món de les plataformes, que va tenir imitadors i fins i tot algun clon, i que tothom ha provat almenys una vegada, sigui en la seva versió original de la NES, a la versió deluxe de la Gameboy Color o a la Super Nintendo, dins el Super Mario All-Stars



El Super Mario Bros. 3, de 1988, considerat per molts com el millor joc d'aquella consola, és el segon classificat tot i que a una distància remarcable, amb 18 milions de còpies venudes. I a continuació, com no podia ser d'una altra manera...



El Super Mario Bros. 2, també de 1988, però és el SMB 2 occidental, perquè com ja havia explicat i com els més entesos en el tema ja sabreu, no és l'autèntic. 10 milions de cartutxos va vendre aquesta curiosa versió, i amb 6,5 un dels imprescindibles de la màquina i inaugurador d'una llegendària saga:



El The Legend of Zelda, a seques, el primer de tots, de 1986, que en realitat va sortir al Japó per al Famicom Disk System i a Occident per a la NES. Amb 4,38 milions de cartutxos venuts tancarem aquest particular Top 5 d'una consola que durant molts anys va ser sinònim de la paraula "consola":



Zelda II: The Adventure of Link, la seqüela del que vèiem abans, va sortir el 1987 també al FDS al Japó (i al contrari que el primer Zelda no va tenir versió en cartutx) i per a molta gent és el pitjor de la saga, perquè canvia en gran mesura el seu sistema de joc, que no vol dir que sigui dolent. 

I amb això acabarem el repàs dels cinc jocs més venuts durant la vida d'una de les videoconsoles més populars de la història dels videojocs, la Nintendo Entertainment System, NES o Nintendo de 8 bits, com vulgueu. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...