Què estàs buscant?

diumenge, 7 d’octubre del 2012

Jocs que no van sortir del Japó: Wrecking Crew'98

Malgrat que no és gaire habitual, hi ha videojocs protagonitzats per en Mario que no han sortit del Japó, ni tan sols en remakes, ni en recopilatoris de clàssics, ni a la Consola Virtual de la Wii. És el cas que ens ocupa, el Wrecking Crew'98, seqüela d'un altre joc que repassarem primer de manera breu:



Aquest és el Wrecking Crew original i, tal com vaig explicar a l'entrada que vaig dedicar a en Mario, representa el primer títol protagonitzat per la mascota de Nintendo en solitari (la seva primera aparició, però, es va produir el 1981 a la recreativa de Donkey Kong). 

Va sortir el 1985 amb la NES (l'any abans havia sortir a recreatives com a Vs. Wrecking Crew) i aquí el personatge ja es deia Mario (al Donkey Kong es deia Jumpman), però encara no era lampista. Wrecking Crew ens el presentava per segon cop com a treballador de la construcció, i hi duia un martell que després sortiria en d'altres jocs, com el Donkey Kong de la Gameboy, per exemple. El joc tindria més repercussions en el futur de la saga, però una d'elles va ser la seqüela:


El 1998 apareixia aquest Wrecking Crew '98 per a la Super Famicom, la Super Nintendo japonesa. Inicialment ho va fer per al sistema Nintendo Power, però uns mesos més tard va sortir també en suport cartutx, tot i que es va quedar allà i no ha sortit posteriorment ni tan sols, com deia abans, per a la Consola Virtual de la Wii, plataforma digital on han vist la llum uns quants títols que originalment no havien sortit del seu país d'origen.

El Wrecking Crew 98, que per cert incloïa l'original com a bonus, estava més enfocar a la competició entre dos jugadors que no pas a anar resolent la pantalla. Tot i així també hi ha una modalitat història, adaptada al Regne Xampinyó que surt a la gran majoria dels jocs d'en Mario, i amb en Bowser com a responsable de tots els mals. A la modalitat Versus es poden controlar tant els germans Mario i Luigi com aquells personatges que s'han desbloquejat a la modalitat Història, i també hi ha la modalitat Torneig, amb eliminatòries des de quarts de final. És una llàstima que no sortís, feia molt bona cara.



     


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...