Què estàs buscant?

diumenge, 5 de maig del 2013

Petits clàssics: Arch Rivals

Fa temps que tenia ganes de parlar d'aquest joc, que com tants altres que protagonitzen entrades al bloc no he provat, però de petit em cridava l'atenció. I no és perquè fos l'únic o el primer videojoc de bàsquet de 2 contra 2, al contrari, n'hi havia hagut molts i n'hi va haver molts després, sinó perquè, tal com faria més endavant la saga NBA Jam, se saltava algunes normes de l'esport i algunes lleis de la física en benefici de l'acció i la diversió.


Es tracta de l'Arch Rivals, un títol de la mítica Midway que va arribar a les recreatives del 1989 i que presentava el bàsquet d'una manera original: és cert que l'objectiu era acabar el partit havent anotat més punts que l'equip rival, però també que per tal de robar la pilota se'ns convidava a fúmer cops de puny al jugador que la conduís i fins i tot llançar-nos-hi a sobre.


Però a més dels cops del rival en un esport que, a la vida real, no permet pràcticament ni bufar perquè tot és assenyalat com una falta, ens trobem amb altres obstacles com ara llaunes o embolcalls que cauen a la pista i ens poden fer ensopegar i perdre la pilota, cosa que també passa si xoquem contra l'àrbitre, que tan sols xiularà les infraccions que tenen a veure amb el temps de possessió de la pilota.

L'èxit de l'Arch Rivals va fer que es convertís, durant els anys següents, a sistemes domèstics, concretament tres, començant pel primer, el 1990:



És la de la NES, que és evident que en termes gràfics està per sota de la recreativa, però en aquella època la distància entre la tecnologia arcade i la de les videoconsoles era notable, fins i tot en el cas de les consoles de 16 bits.



La versió de la Mega Drive, de 1992, que és la que acabem de veure, s'hi acostava més, però pel que sembla tenia un glitch lamentable que permetia marcar des de gairebé qualsevol posició amb un 95% d'encert si ho fèiem des de la línia del mig del camp i prement el botó de llançar fins que el jugador deixava anar la pilota ell sol, error que treia tota la gràcia al joc.


El vídeo no és massa bo ni massa llarg, però ens permet veure com era l'Arch Rivals per a la tercera de les consoles que en van rebre un port en aquella època, la Game Gear. El 2004 arribava dins el Midway Arcade Treasures 2 per a Xbox, Playstation 2 i als Estats Units també per a la Gamecube, i el 2006 el trobaríem al Midway Arcade Treasures Deluxe Edition per a PC.

Com un clàssic purament petit, es va quedar en això: un sol joc que recordem amb afecte, ja que no va tenir cap seqüela. Però és un referent dels jocs de bàsquet 2 contra 2 i, sobretot, va ser el precursor de la ja esmentada saga NBA Jam, de la mateixa Midway.


1 comentari:

  1. Com dius, tot un precedent dels NBA Jam, encara que ni la meitat de divertit, però val la pena jugar-lo i coneixer-lo (prova'l home!!)

    Això si, lo de que el bàsquet de veritat no es permeten els contactes no és als patis d'escola on em tocava jugar a mi, eh? XD

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...