Què estàs buscant?

dilluns, 15 de juliol del 2013

Accessoris: Gamebike

Sovint els videojocs s'associen amb el sedentarisme i es relacionen amb l'obesitat o, sense anar tan lluny, la baixa forma i l'excés de pes. És cert que per tal de jugar-hi hem de seure i si ens hi passem llargues estones tendim a descuidar el nostre estat físic i el nostre aspecte, raó per la qual es recomana combinar aquesta activitat amb alguna altra de més moguda, però i si es poguessin fer totes dues coses alhora?


Això és el que van pensar els doctors Ted Parks i Craig Davis, que el 2003 van idear la GameBike, una bicicleta estàtica que es podia connectar a les consoles Playstation, Playstation 2, Gamecube i Xbox (i més endavant també s'hi ha pogut acoblar la Playstation 3) i permetre que, tot controlant la velocitat amb els pedals i la direcció amb el manillar, els usuaris poguessin jugar a videojocs alhora que perdien unes quantes calories i es posaven en forma.


Com que la GameBike és una bicicleta estàtica que també es pot fer servir sense connectar-la a cap videoconsola, era un producte interessant per a tenir a qualsevol llar amb un mínim de conscienciació per l'exercici físic, però és clar, a 3 Botons i START ens interessa aquesta vessant més lúdica, la que al cap i a la fi volia atraure el públic més jove, que és el més vulnerable als efectes nocius del sedentarisme i l'obesitat injustificada.

No ens imaginem jugant al Super Mario Bros. o al Pac-man amb un aparell d'aquests, perquè de fet estaven optimitzats per a la seva combinació amb títols de velocitat, que no són precisament pocs. I que la GameBike es pogués connectar a dispositius de companyies diferents i rivals entre si és tot un punt a favor del perifèric.


Hi va haver diversos prototips i versions comercials de l'aparell, però destaquen la GameBike Pro, que està pensada per a gimnasos i té una pantalla que controla el ritme cardíac, i la Recumbent GameBike Pro, que com diu el seu nom és reclinada com podem veure a la imatge, un model més allunyat de la idea d'exercici i més proper, potser, a la comoditat de seure amb l'esquena repenjada mentre juguem. A més, el manillar es va canviar per un volant, de manera que pràcticament estem davant d'una recreativa de conducció convencional.

Si us interessa, fent una cerca ràpida a Google es poden trobar diverses botigues online de fitness que encara venen aquest aparell a l'estat espanyol, però la diferència de preus entre cadascuna d'elles és sospitosament elevada. Serà qüestió de buscar bé. Posats a comprar-nos una bicicleta estàtica, si a més ens permet jugar mentre suem, millor.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...