Què estàs buscant?

dijous, 1 de maig del 2014

Accessoris que milloren la visibilitat de la Gameboy

La Gameboy, que recentment ha fet els 25 anys, ens l'estimem tots molt, però tant ara com en el moment que era la consola de moda no se'ns escapava el fet que era una portàtil "sense color" i que la visibilitat de la seva pantalla era millorable, tant per la mida com per les condicions lumíniques sota les quals jugàvem, ja fos segons com li donés el sol o, al contrari, quan era fosc. 

Les empreses també ho sabien, i és per això que es van llançar accessoris que solucionaven aquests problemes al preu de fer la màquina menys portàtil. Començarem per un perifèric força conegut però del qual encara no havia parlat a 3 Botons i START.


Parlo del Light Boy, una barreja de lupa i llum que, efectivament, permetia solventar aquells dos inconvenients. Personalment he de dir que el de la il·luminació sí que emprenyava, però mai no vaig trobar que els elements de la pantalla es vegessin tan petits com per fer-me malbé la vista. També és cert que llavors no tenia miopia.


Recordo haver vist aquesta publicitat a la Hobby Consolas, tot i que no amb tant de detall. Fins i tot m'havia arribat a plantejar si n'havia vist algun anunci a la televisió, però si existia no l'ha pujat ningú a Youtube.



Aquest altre és el Wide Boy, un accessori que era només una lupa i que va llançar una companyia llegendària, si bé no la més coneguda entre les grans, com és Sunsoft

Diuen que mirar a través d'una lupa durant molta estona tampoc no és gaire bo per als ulls, però bé, el cas és que l'accessori va triomfar prou com perquè, a banda de l'oficial, l'esmentat Light Boy, fabricat per Vic Tokai (responsable també d'alguns videojocs, per cert, com ara el Psycho Fox) en sortissin d'altres que en copiaven la idea.


Entre les companyies que ho van fer tenim Joyplus, que la va dur més enllà i a banda de la lupa amb llum hi va afegir uns altaveus (ja existia un accessori dedicat exclusivament a aquesta tasca) i uns botons que, muntants damunt dels que portava la pròpia màquina, convertien la Gameboy en una mena de recreativa en miniatura.

Tot plegat la transformava també en una andròmina que s'allunyava cada cop més de la idea amb què va néixer, la de la portabilitat, però val a dir que era espectacular i destacava entre els moltíssims accessoris que va rebre la primera portàtil de Nintendo.


Una altra, Saitek, va agafar aquell concepte i el va fer més agradable a la vista i més pràctic amb la seva pròpia proposta, el Booster Boy, que a la foto ja podem veure que permet jugar dedicant tots els dits a aquesta tasca, perquè l'accessori recolza la màquina. De tota manera no està gaire clar que faci tot el conjunt gaire ergonòmic. El que sí que feia, tant el Booster Boy com el Handy Boy, era consumir molta energia, però hi havia l'opció de connectar-ho tot plegat directament al corrent elèctric... i acabar de perdre del tot la portabilitat.


En la mateixa línia, però millorant la part dels controls, tenim la versió de la llegendària Konami, amb el nom de Hyperboy, que sí que semblava una petita recreativa i no es pot dir que tingui un disseny lleig.

No he trobat excessiva informació d'aquests accessoris, i entre la que em falta hi ha els anys de llançament, però sembla que va ser molt al principi dels anys 90. Després d'aquests intents es va abandonar la idea de magnificar la pantalla, però la il·luminació sí que va ser un tema a tenir en compte, i es va veure amb la Gameboy Light, exclusiva del mercat japonès i llançada el 1998.


Era la proposta oficial de Nintendo per al problema de la il·luminació i va aparèixer primer en els colors platejat i daurat, però després també hi va haver edicions especials, com ara les dedicades a l'Osamu Tezuka, el Déu del Manga.

La Gameboy Light, de mida lleugerament superior a la Gameboy Pocket, mantenia els tons verdosos, però la seva pantalla estava retrol·luminada, característica que la Gran N no va aplicar a la Gameboy Color ni a la Gameboy Advance original, però sí a alguns models de la Gameboy Advance SP.

I fins aquí el repàs als perifèrics que lluitaven contra les poques mancances que tenia aquesta meravella de portàtil, però a mi ja m'agrada com és i el que més em molesta actualment, quan hi jugo, és tenir la pantalla amb ratllades que dificulten més la visibilitat que no pas la manca de retroil·luminació o la mida.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...