Què estàs buscant?

dimarts, 29 de setembre del 2015

Els jocs més venuts de la Playstation 2

Fa un temps vaig escriure una entrada sobre els últims jocs de la Playstation 2, la consola amb el segon catàleg més longeu de la història, i em va sortir gent dient que encara se'n fan jocs. Comercialment no, i si ens posem així, per a la Dreamcast o per a l'MSX també se'n fan, encara. 

En fi, els considerem vàlids o no, segur que no aconseguiran un èxit comercial que alteri la llista que faré ara, que és la dels videojocs més venuts de la segona consola de sobretaula de Sony, que són aquests:


El campió és el Grand Theft Auto San Andreas (2004), un dels meus videojocs preferits, que precisament em vaig vendre en versió per a Playstation 2 perquè m'havia comprat la tècnicament superior versió per a Xbox. 



Les aventures d'en Carl "CJ" Johnson ens endinsaven en un món de bandes delinqüents afroamericanes, però amb presència d'altres ètnies, i ens oferien moments inoblidables que van fer d'aquesta entrega la millor i més completa de la saga fins aquell moment. Amb diferència. 

Amb 17,33 milions de còpies venudes, el títol de Rockstar queda com el de més èxit comercial de la llarga història de la PS2, que és un honor força gran.


El segon de la llista, amb 14,89 milions d'exemplars adquirits, és el Gran Turismo 3: A-Spec (2001), la tercera entrega de la saga de videojocs de simuladors de curses més popular de la història, i probablement la menys accessible per als conductors arcade, com per exemple jo mateix. Es disputa amb la primera entrega, de la Playstation, el primer lloc pel que fa a puntuacions dins d'aquesta franquícia. 

No va ser de les entregues amb més cotxes, més aviat al contrari, però a més de ser el títol més venut de la sèrie també és considerat un dels millors títols de la consola, que són coses que no sempre estan necessàriament relacionades. 


Ens quedem amb els cotxes, perquè el 2005 va sortir el videojoc que quedaria tercer a la llista dels més venuts de la Playstation 2, i es deia Gran Turismo 4. Des de la meva ignorància no puc valorar quines eren les grans diferències amb la tercera part -més enllà de tenir 722 vehicles en comptes de 181-, però va tenir unes notes lleugerament per sota. 

Les vendes, però, van ser espectaculars i 11,73 milions de persones van passar-lo per caixa, unes quantes més que la cinquena part, que no va entrar al Top 5 de la consola.


Canviem els negres, els anys 90 i Los Angeles pels italians, els llatins, els anys 80 i Miami i tenim un altre grandíssim GTA, concretament el Grand Theft Auto Vice City (2002), amb un motor més rudimentari que el del San Andreas però una delícia visual i auditiva per als amants de l'estètica i l'ambientació d'aquella enyorada i referenciada dècada. 9,61 milions de persones saben de què parlo.


I com veieu acabarem el Top 5 i només haurem vist dues franquícies, perquè el cinquè, amb 7,9 milions de còpies venudes, és el Grand Theft Auto III (2001), que vist ara fa mal a la vista i a les mans, però que comparat amb la primera i la segona part suposava un salt de qualitat tan gran que en aquella època es va considerar una obra mestra, i de fet va posar les bases del que serien els GTA d'aleshores ençà.

Hem vist, doncs, quins van ser els cinc videojocs més venuts de la història de la PS2, i passi el que passi estem parlant d'uns números que no seran superats, per tant aquesta llista no hauria de canviar. Tots ells grandíssims jocs i, per sort, cap inclòs aquí perquè vingués en un pack de llançament de la consola com passa en d'altres casos. Encara que fos així no tindrien per què ser videojocs dolents, però trobo que és injust a l'hora de valorar les vendes.

 


2 comentaris:

  1. Està clar què volien els propietaris de PS2 i està clar que Sony els hi va donar

    ResponElimina
  2. Dels Gran Turismo res a dir, tot i que no m'entusiasmen, però vull reivindicar un cop més que els GTA estaven també a la Xbox. De fet, els 3 esmentats aquí els vaig tenir en PS2, els vaig revendre i els vaig comprar en Xbox. Que el playstationcentrisme d'aquella generació feia pensar a molta gent que títols multiplataforma eren exclusius de la PS2, i no!

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...