Què estàs buscant?

divendres, 27 de març del 2009

Jocs de la meva infantesa: Knightmare (MSX)

No descobreixo la sopa d'all si dic que Knightmare, de Konami per variar una mica, és un dels millors jocs de l'MSX. Però és un dels títols de la meva infantesa i per això en vull parlar.


Knightmare (Majô Densetsu en japonès) es va publicar el 1986 i és un dels jocs amb millors gràfics, música i jugabilitat del catàleg de l'MSX1. El protagonista és un cavaller medieval que s'ha d'enfrontar a nombrosos enemics a través de molts escenaris en un desenvolupament típic dels shooters verticals, tot i que no durem cap nau sinó, com he dit, un cavaller que va a peu.


Com es pot veure al vídeo, hi ha elements que ens ajudaran segons les vegades que els encertem amb les fletxes i ens donaran poders com ara invisibilitat, invencibilitat momentània o escuts, com si fos una mena de Twinbee. Els enemics finals de pantalla també són dignes de destacar:



Però la història no acaba aquí. L'èxit de Knightmare va dur a la creació de seqüeles. Sí, en plural: The Maze of Galious - Knightmare II (1987, també per a la Famicom, la NES japonesa) i Shalom - Knightmare III (1987), i un remake de la primera entrega per a mòbils, només al Japó, el 2003. Compte, s'ha de dir que aquestes continuacions són molt diferents de la primera part. Per exemple, el Shalom és un joc de rol amb molt text, de manera que si no sabem japonès més val que el deixem estar, i a més no s'assembla gens pel que fa al desenvolupament al primer Knightmare. En canvi, The Maze of Galious està traduït a l'anglès i és un títol més aviat de plataformes.

En fi, qui tingui un MSX o un emulador d'aquest (que, per cert, emulen molt bé el mític ordinador) l'hauria de provar sens falta. És un dels grans i encara ara un títol d'allò més entretingut, i tot un repte, perquè no és gens fàcil.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...