Què estàs buscant?

dijous, 9 d’abril del 2009

Jocs de la meva infantesa: King's Valley (MSX)

Tornem amb Konami i l'MSX per parlar del King's Valley, que jo coneixia llavors com a King's únicament, tal i com apareixia a la llista de jocs que contenia el disquet número dos. Sempre vaig tenir els jocs de l'MSX en pirata i en disquet, com me'ls passaven, i durant molts anys només teníem dos discs, però allà hi havia i encara hi ha els millors d'entre tots els jocs que vam jugar.


Llançat el 1985 per a MSX i MS-DOS, la versió per al primer és clarament millor en tots els aspectes. No era pas perquè sí que la màquina era on Konami se sentia millor i on era la reina indiscutible de les companyies de programació.

Recordat encara, el joc va veure néixer una seqüela, King's Valley 2, per a l'MSX i l'MSX2 (la versió d'aquest últim gairebé igual que la de l'MSX, però amb una mica més de color i millor música), i se'n va fer fins i tot un joc en línia i un per a mòbils, partint des de zero, i no emulant molts anys després.



Veient aquest vídeo ja es pot entendre la mecànica del títol, i malgrat que és la primera pantalla i per tant no especialment complicada és bastant fàcil morir si no anem amb compte. No sé si és cosa meva perquè ja conec el joc, però només veient el vídeo ja passo moments de nervis i tensió, perquè sé com es pateix jugant-hi. Jo el trobo força difícil (fer-lo anar amb el teclat no ajuda gaire), aquest títol, tenint en compte l'estàndard de Konami d'aquells anys, però també penso que és un joc molt ben fet, que ens obliga a fer servir els nostres reflexos i que enganxa molt.



Aquest vídeo és de la seqüela, amb un aspecte bastant diferent que, per a mi, perd l'encant de la primera part. Tot i així incloïa una possibilitat innovadora i interessantíssima, la possibilitat d'editar escenaris i... desar-los! Pel que sembla, al Japó hi va haver competicions d'aquest joc! I al Japó va ser també precisament on va sortir l'única versió del títol per a MSX2.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...