Què estàs buscant?

dilluns, 11 de maig del 2009

Recomanació personal: Donkey Kong (Gameboy)

El Donkey Kong de la Gameboy podria haver anat perfectament a la secció dels jocs de la meva infantesa si no fos perquè el vaig descobrir a l'adolescència i a més no el tenia jo personalment. Com que me l'he comprat fa poc, a més, entra perfectament dins la categoria de títols que no només recordo amb nostàlgia, sinó que a sobre considero imprescindibles o, com a mínim, molt recomanables.


Per les raons que he dit, he pensat que era més convenient tractar aquest joc en aquesta secció. Però també n'hi ha d'altres: el personatge, que forma part de l'Univers Mario des d'abans que el lampista italoamericà es digués Mario, ha protagonitzat una gran quantitat de jocs de tota mena, i això serà repassat com cal el dia que li dediqui una entrega de la secció "El personatge", però és aquest de la Gameboy el que conserva amb més fidelitat l'esperit de l'original, tant de la NES, com de l'arcade i les maquinetes Game & Watch. Vegem-lo en moviment:



Per desgràcia el so no està ben sincronitzat, però és que trobar un vídeo del Donkey Kong de la Gameboy que tingués bé el so i que no fos passat pel Super Gameboy o la Gameboy Color, que li donaven color, ha estat impossible.

El joc, doncs, com es pot veure és un homenatge al clàssic, amb moltes més pantalles i paisatges, molt llarg i un continu repte a l'astúcia. Hi ha pantalles que de seguida veurem com les hem de fer, però d'altres ens faran desesperar.

Com deia al principi, hi ha hagut molts títols d'en DK per a totes les consoles de Nintendo, i ja en parlaré amb més profunditat un altre dia, però de l'estil del que recomano avui, que és de 1994, n'hi ha hagut dos més. Per una banda tenim el Mario vs. Donkey Kong de la Gameboy Advance (2004):



És diferent de la versió d'una dècada enrera, però el tipus de joc és bàsicament el mateix: hem d'anar resolent els reptes que ens presenta cada escenari amb l'objectiu d'acabar enfrontant-nos amb en Donkey Kong. I el 2006 arribaria el Mario vs. Donkey Kong 2: March of the Minis, per a la Nintendo DS:


L'ús del llapis tàctil en aquest joc és essencial, i també podem veure que la mecànica, tot i que semblant —com a mínim pel que fa a l'estil de joc— es va allunyant del que havíem vist a la Gameboy, que en realitat és el que recomano avui, però esmento aquests dos Mario vs. Donkey Kong perquè es poden associar molt més fàcilment al títol que ens ocupa que no als de plataformes que ha protagonitzat també el nostre goril·la.



No podia faltar, tot i que ja ho tornarem a veure en un altre moment, l'origen en arcade del 1981 d'aquesta "línia argumental" (l'autèntica, podríem dir) dins el petit cosmos que, de fet, ja té el Donkey Kong per mèrits propis. I acabo reiterant que recomano encaridament aquest joc a qualsevol que vulgui treure la pols de la primera Gameboy. No se'n penedirà.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...