Què estàs buscant?

dimarts, 9 de juny del 2009

Ahir i avui: Altered Beast

A l'última entrega d'aquesta secció vaig parlar d'una saga clàssica de Sega que fa poc va tornar a les consoles, malgrat que amb resultats decebedors. Avui parlaré d'un altre mític de la companyia, però en aquest cas no és una saga. Em refereixo a l'Altered Beast, un dels tres beat'em ups emblemàtics de Sega juntament amb els Golden Axe i els Streets of Rage.


El joc té un argument ben senzill, com sol passar amb aquest gènere de lluita d'un contra tots: nosaltres duem un centurió romà que és ressuscitat per rescatar Atenea, la filla de Zeus, (curiosa barreja, la mitologia grega i un guerrer romà...) i per fer-ho haurem de lluitar contra una bona pila d'enemics. A cadascuna de les només 5 fases (sí, és un joc curtet) aconseguirem augmentar les nostres possibilitats de sortir-nos-en si reunim tres esferes de poder màgiques i ens transformem en diverses criatures meitat animal meitat home, una diferent cada vegada.



Aquí tenim la versió arcade, de 1988. Se'n van fer versions per a Mega Drive (la millor, tot i que tècnicament inferior a la recreativa, i de fet acompanyava la consola als Estats Units abans que sortís el primer Sonic), Master System, Pc Engine, Pc Engine-CD, la NES japonesa (sí, i fins i tot es veu als crèdits que el joc és de Sega, per increïble que sembli, però en aquella època encara passaven coses així), Atari ST, ZX Spectrum, MSX, Commodore 64, Commodore Amiga, Amstrad CPC i PC.



El de la NES. Lamentable...

També el podem veure en recopilatoris d'homenatge a Sega per a consoles més modernes, com el Sega Smash Pack de la Dreamcast i PC, el Sega Genesis Collection de la Playstation 2 i la PSP i el Mega Drive Ultimate Collection de la Ps3 i la Xbox 360, així com també a la Consola Virtual de la Wii.

Passarien 14 anys fins a l'aparició d'un nou títol basat en aquell univers. Altered Beast: Guardian of the Realms va sortir el 2002 per a la Gameboy Advance.



Una mica pesat tot el tema sonor, oi? Però bé, va ser un joc relativament ben rebut per la crítica i segur que és molt entretingut. Uns anys després, el 2005, arribaria l'última entrega d'aquesta franquícia o saga de només tres parts, la de la Playstation 2, amb el títol Altered Beast.



Aquí en tenim el tràiler. Com es pot veure, la cosa era fer-lo més espectacular. Però el joc no va tenir gaire èxit, de fet només va sortir al Japó i a Europa. No he tingut l'ocasió de provar-lo, però de vegades un joc clàssic és millor no tocar-lo si només es vol adaptar gràficament als nous temps. L'Altered Beast és un arcade típic de poques pantalles, ideal per a partides curtes. El de la Gameboy Advance va saber-se adaptar millor, però sembla que el de la Ps2 només va aportar gràfics en 3D (i no gaire bons, a banda dels de la presentació). No és que sigui curt. De fet hi ha qui diu que és divertit i llarg, però que els gràfics fan que la impressió general sigui dolenta. Un cop més, un mite que no calia tocar si era per fer-ho d'aquesta manera. Ara la gent demana gràfics espaterrants, un bon argument i una durada llarga. Quan només un dels elements és present en un joc, com és el cas, la cosa fracassa.


2 comentaris:

  1. Juraria que aquest joc el vaig jugar un dia a casa teva a la mega drive, no n'estic molt segur de que fos aquest joc però hem sona que, en el joc, el personatge es transformés poc a poc al llarg de la partida, i això hem va agradar molt.

    Per cert,hi havia un joc d'una de les teves consoles que tractava de dos personatges (un de blau i un de vermell), que tenien com una espècia de poders... nose si ja has fet algun comentari del joc però recordo que de petit m'agradava molt i no recordo com es deia.

    ResponElimina
  2. Com has arribat a aquest article tan antic? Sí, hi devies jugar, perquè el tinc, he he... Però no s'anava transformant poc a poc, sinó que a cada pantalla es transformava en un animal diferent, tot i que et podies passar el joc sense transformar-te cap vegada, només que amb més dificultats.

    L'altre joc que esmentes estic segur que és aquest: http://3botonsistart.blogspot.com/2009/05/recomanacio-personal-gunstar-heroes.html

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...